avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitant carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitant carte de munca

lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o copie xerox de pe fila din registrul salariatilor (asa am inteles ca se numeste) si o adeverinta de vechime de un an de zile, in care se specifica si salariul de incadrare pt un profesor debutant. mai am niste scurte contracte de munca din domeniul privat
ce pot sa fac cu aceste documente, in special cu adeverinta de vehime de la sc pt a-mi face carte de munca? trebuie sa ma duc personal la ITM (mi se pare ca procedura asta uzitata in invatamant de a fi eliberata doar o adeverinta de vechime e insuficienta pt incadrarea corecta a muncii prestate...) stiu ca nu se mai fac carti "fizice" de munca, ca nu se mai gasesc carnete de munca, ce sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:19, 1 Octombrie 2010
Nu se mai gasesc carnete de munca, deoarece dupa data de 31.12.2010 vor dispare.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.
freeelis a scris:

Nu se mai gasesc carnete de munca, deoarece dupa data de 31.12.2010 vor dispare.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.



am inteles ca se trece la cartea de munca electronica, dar in cazul meu, asa cum vi l-am prezentat, ar trebui sa mai fac ceva sa fiu in evidenta itm, va reamintesc ca am doar adeverinta de vechime de la sc semnata si stampilata de director (ma gandesc ca poate ar trebui sa fac ceva cu ea, poate s-o duc la ITM, sa se stie de aceasta legal, daca pot sa spun asa, pt ca de la sc mai am eliberata cu ocazia unui inscrierii la un examen, o fila din registrul salariatilor, copie xerox semnata si stampilata, iar la sc (intr-o comuna, deci la stat) se afla intr-un singur exemplar contractul de munca semnat personal, dar neavizat de ITM (asa cum detin celelalte contracte de munca din domeniul privat). De aceea va mai intreb inca o data daca ar trebui sa mai fac ceva in acest sens?
Pentru angajatorii privati , adeverintele de vechime trebuie sa fie vizate de catre ITM.
Angajatorii privati sunt obligati sa depuna la ITM, c.i.m., actele privind modificarea, suspendarea, executarea si incetarea c.i.m., REVISAL.

Pentru angajatorii din sectorul public, aceste adeverinte nu sunt vizate de catre ITM.
Angajatorii din sectorul begetar nu sunt obligati sa depuna la ITM, c.i.m., actele privind modificarea, suspendarea, executarea si incetarea c.i.m.
Ei sunt obligati sa transmita Registrul electronic de evidenta al salariatilor.
1. Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii (si de stat si privati) intocmesc declaratii lunare nominale pe care le transmit la Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Agentia de Somaj unde se tine evidenta electronica a stagiilor de cotizare.
2. In concluzie carnetul de munca nu are la ce sa va foloseasca.
3. Daca vreti sa stiti si sa verificati ce vechime aveti mergeti la Casa de Pensii si solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare (contra cost = 15 lei). In ea veti vedea toata perioada de vechime a dvs., de cand ati inceput activitatea si pana la zi, pe fiecare angajator in parte, pe ani si luni de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a facut carte de munca georgeta_20@ georgeta_20@ la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca inregistrat la itm ?!?! vio_r vio_r Buna seara ! Am si eu o nelumurire in legatura cu contractul individual de munca. Sunt in postura unui nou angajat si as dori sa stiu care sunt noile ... (vezi toată discuția)
Vechimea din cartea de munca amaliacrystyna86 amaliacrystyna86 Buna ziua,am si eu o intrebare:in cartea de munca am decat 2 ani vechime trecuti(perioada in care am lucrat la firma care mi-a facut C.M.).Intre timp eu am mai ... (vezi toată discuția)