avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor pentru interpretarea unei melodii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor pentru interpretarea unei melodii

buna seara.
am primit din partea unui compozitor o melodie. cum nu aveam un manager, am incercat sa-i fac promovare de una singura pe net, radio etc.
dupa 5 luni apare aceeasi piesa interpretata de altcineva.
eu ce pot face acum?
ma resemnez? pot face ceva?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat 20:34, 30 Septembrie 2010
daca nu ati inregistrat melodia la Uniunea Compozitorilor, ca fiind compozitie proprie, sau la OSIM (daca face inregistrari de astfel de cereri...), atunci bucurati-va de auditie...:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica in discoteca sau pe cd erich erich Buna, Nu stiu exact cum sa intreb, dar incep asa: in germania exista Organizatia GEMA. Aceasta organizatie apara Artisti, casele de Discururi, Scriitorul ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru opere de creatie intelectuala Paraianu Adrian Paraianu Adrian Buna ziua As dori foarte mult sa cunosc cum as putea sa rezolv o situatie foarte neplacuta. Pe scurt este vorba despre o formatie de muzica pop rock cu ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)