Prin hotarare AGEA, presedintele consiliului de administratie intr-un SA a fost numit director general. Este necesarea depunerea din nou a specimenului de semnatura la registrul comertului, chiar daca presedintele CA a depus anterior un astfel de specimen, cu ocazia numirii in functia de presedinte CA?
specimenul de semnatura(pentru ca am inteles ca asta e substanta intrebarii)se depune doar in cazul numirii ca actionar, asociat sau administrator la ORC sau in cazul delegarii cu puteri in banca. asa ca fiind director nu are ce cauta cu actele la ORC. specimenul de semnatura al directorului rebuie mentionat insa obligatoriu in fisa postului si in anexa de la Regulamentul de Ordine Interioara a societatii
Directoratul are putere de reprezentare a societatii in relatiile cu trertii, in fata instantelor etc. In aceste conditii, cand societatea este condusa de un sistem dualist, adica directori si o comisie de supraveghere, este necesar specimenul de semnatura.
Ai perfecta dreptate, dar stii ce? In sistemul clasic inseamna ca directorul general nu are deloc putere de reprezentare a societatii? Stiu ca pare la misto intrebarea, dar nu e...
Nici daca i se deleaga unele atributii de reprezentare de catre administrator? :-/ Nici atunci nu-i trebuie specimen?
Procura!
Val1977
Buna ziua,
Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la ... (vezi toată discuția)