avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen raspuns cerere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen raspuns cerere

Buna seara!
In ce termen legal trebuie sa primesc raspuns la o cerere de concesiune a unui spatiu de la Primarie, in vederea infiintarii unui cabinet medical? Ce lege/hg/oug stabileste acest termen?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 1 Octombrie 2010
30 de zile,de la data depunerii cererii.

andymaurul
Care este legea ce prevede 30 de zile? Ce nr, din ce an?
Multumesc!
OG nr 27/2002 precizeaza termenul de solutionare la petitii de 30 de zile

Art 8 din L nr 554/2.XII.2004
Persoana vatamata intr-un drept nascut de lege sau intr-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral,nemultumit de raspunsul primit la plangerea prealabila adresata autoritatii publice emitente,sau daca nu a primit niciun raspuns in termenul prevazut la art 7 alin (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ competenta pentru a solicita anularea,in tot sau in parte,a actului ,repararea pagubei cauzate si eventual reparatii pentru daune morale
Se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat intr-un drept al sau,recunoscur de lege,prin nesolutionare in termen,sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Ioana Anitei a scris:

Care este legea ce prevede 30 de zile? Ce nr, din ce an?
Multumesc!



Cadrul legal este : OG nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor , adoptata cu modificari prin Legea nr.233/2002 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la sesizare drnc23 drnc23 Buna ziua. Acum mai bine de 30 zile am facut o sesizare la inspectia in constructii de la Primaria Municipiului Bucuresti , si in afara unui telefon de la ( ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere scrisa FYLY FYLY Va rog sa imi spuneti daca institutiile statului sunt obligate sa raspunda in scris unei cereri prin care se solicita o informatie (in speta Casa Judeteana ... (vezi toată discuția)
Petitie termen raspuns StefaniaEmerson StefaniaEmerson As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean? Daca nu au chef sa raspunda, ce se ... (vezi toată discuția)