avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa si fnuass
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa si fnuass

Am o mare dilema: am primit ieri o notificare de la CNAS prin care mi se solicita sa depun niste documente: declaratia privind obligatiile de constituire si plata la FNUASS, conform ordinului617/2007 al presedinteluiCNAS,anexa5 pentru fiecare an in parte incepand cu anul2005; deciziile de impunere estimative si definitive,pentru ficare an fiscal, incepand cu 2005 si documentele de plata , in copie certificata. In finalul adresei scrie ca daca nu fac asta si nu platesc nu stiu ce contributii se va trece la executare silita. Si acum sa revin la dilema mea , eu in ianuarie 2005 am am avut o autorizatie de persoana fizica si am suspendat-o din luna august 2005 pana in august 2006 si apoi am anulat-o.In scurta perioda de " activitate" am platit un un impozit anticipat, nu am tinut nici o contabilitate ,nici macar cartea de munca nu mi-a"mers".In notificarea primita e mentionata o lege din 2006 , cand nu am mai avut autorizatie, deci nu stiu ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 20:08, 4 Octombrie 2010
cred ca nu m-am facut inteleasa,eu ma refeream la decizia de impunere de la CNAS nu de la fisc,nu se poate emite titlu doar in temeiul legii ci trebuie sa existe si o obligatie
alexi inainte de legea 95/2006 a fost OUG 150 / 2002 care mentiona obligativitatea asigurarii persoanelor fizice autorizate; in decizia mea de impunere se spune de art. 8 si art. 51 din OUG 150 / 2002; daca nu te prezinti la ei (cred ca ti-au dat termen de 30 de zile), cel mai probabil o sa-ti emita o decizie de impunere pe baza datelor ce le au ei de la finante

exista practica judiciara recenta a dlui judecator cristi danilet prin care s-a admis contestatia la executare impotriva unui titlu executoriu care nu avea in spate o decizie de impunere emisa la momentul nasterii creantei.ce vor ei sa faca acum este sa culeaga bani pe temei legal nepus in practica

D-na avocat din asta ce sa intelegem cei ce nu suntem de profil ... daca cei de la sanatata nu au emis decizie de impunere in 2005 pentru alexi nu poate fi executat?
pai executarea silita nu se face in baza unui titlu executoriu?
sirbu cristina a scris:

cred ca nu m-am facut inteleasa,eu ma refeream la decizia de impunere de la CNAS

Ce e aia decizie de impunere de la CNAS si unde scrie ca trebuie facuta ?
N-am auzit ca cineva sa plateasca contributia la sanatate dupa decizia de impunere a CNAS.

Stimata doamna avocat, decizia de impunere e un document emis de administratia financiara, document in care se trece suma ce trebuie platita ca urmare a obtinerii unor venituri, si cumuleaza toate impozitele ce trebuie platite aferente veniturilor obtinute, de catre persoana care le-a obtinut, indiferent ca ele sunt venituri agricole, de la bursa, venituri din activitati independente, dobanzi, etc. Toate aceste obligatii de plata sunt catalogate in acea decizie de impunere. E ca un fel de nota de plata, daca e mai usor de inteles.



grandanat tin sa te contrazic, eu am decizie de impunere de la finante dar am si decizie de impunere de la sanatate; pot sa-i trag o poza si sa o postez

Doamna avocat, ce a rezolvat prin suspendarea executarii silite? A oprit doar executarea silita presupun, sau prin asta cel ce a dat in judecata casa de sanatate a scapat total de plata contributiilor?!? Ma gandesc ca cei de la sanatate o sa-i trimita o decizie de impunere si pe urma o sa incerce sa-l execute din nou. (avand acum baza legala pentru executarea silita)

Decizie de impunere 2010. Ceva asemanator am si pentru 2005-2009, difera doar sumele
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributii cnas kissutza kissutza Daca in ultimii 5 ani am fost angajata cu contract de munca (deci plata contributiilor catre CNAS este la zi) , dar am mai avut si un contract de cesiune a ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cnas Bujorel Bujorel Buna ziua, Am primit si eu in luna septembrie 2011 o decizie de impunere pentru obligatii catre CNAS incepand cu 15 iulie 2007. Ma aflu in Franta din ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescriu datoriile foarte vechi catre cnas? simona.belinco simona.belinco Buna ziua, Am avut un PFA pe care l-am inchis in anul 2005. La acea vreme nu se stiam ca trebuie sa platesc CASS si am ramas cu datorii. Am achitat datoriile ... (vezi toată discuția)