avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare mostenire

Problema mea este urmatoarea:

Socrul meu avea o sora.
Sora casatorita detinea un apartament.
Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei.
Dat fiind ca din partea sotului sorei nu au aparut mostenitori legali, aprtamentul ii va reveni ca mostenire socrului meu?
Dat fiind faptul ca sotul sorei nu are mostenitori poate ca statul sa "mosteneasca" ceva din apartament?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 16:15, 3 Octombrie 2010
Dat fiind faptul ca primele 2 opinii specializate sunt contradictorii puteti sa-mi spuneti si mie pe ce lege se bazeza ele?

Va multumesc
deci statul in cazu de fata nu ia nimic
pentru ca exista mostenitori legali......
Primele 2 opinii nu par contradictorii. Apartamentul acesta este impartit astfel:
1/4 din el apartine socrului dumneavoastra
3/4 din el ar apartine mostenitorilor legali ai cumnatului socrului (copii, frati, nepoti de frate, parinti, bunici, unchi, verisori primari, sot daca s-a recasatorit). In aceasta categorie nu intra si socrul dumneavoastra. Pentru ca asa cum dumneavoastra nu-l puteti mosteni direct pe socru pentru ca nu sunteti rude (de sange am putea spune), nici socru nu-l poate mosteni pe cumnat. In lipsa mostenitorilor legali vine statul care va avea cota mai mare. Cota aceasta de 3/4 statul o poate vinde cui doreste. Nu este obligat sa o vanda socrului dumneavoastra in calitate de coproprietar. Daca asa va sta problema, va trebui sa va intelegeti cu reprezentantii statului sa va vanda cota ce o detin.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Maria_79, utilizator
Va multumesc pentru clarificari
Totusi, din punct de vedere legal, socrul meu are drept de preemtiune?
El ar dori sa achizitioneze acest apartament.
Nu are drept de preemtiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)