Socrul meu avea o sora.
Sora casatorita detinea un apartament.
Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei.
Dat fiind ca din partea sotului sorei nu au aparut mostenitori legali, aprtamentul ii va reveni ca mostenire socrului meu?
Dat fiind faptul ca sotul sorei nu are mostenitori poate ca statul sa "mosteneasca" ceva din apartament?
Primele 2 opinii nu par contradictorii. Apartamentul acesta este impartit astfel:
1/4 din el apartine socrului dumneavoastra
3/4 din el ar apartine mostenitorilor legali ai cumnatului socrului (copii, frati, nepoti de frate, parinti, bunici, unchi, verisori primari, sot daca s-a recasatorit). In aceasta categorie nu intra si socrul dumneavoastra. Pentru ca asa cum dumneavoastra nu-l puteti mosteni direct pe socru pentru ca nu sunteti rude (de sange am putea spune), nici socru nu-l poate mosteni pe cumnat. In lipsa mostenitorilor legali vine statul care va avea cota mai mare. Cota aceasta de 3/4 statul o poate vinde cui doreste. Nu este obligat sa o vanda socrului dumneavoastra in calitate de coproprietar. Daca asa va sta problema, va trebui sa va intelegeti cu reprezentantii statului sa va vanda cota ce o detin.