avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie intracomunitara

Buna ziua,
Am facut o achizitie intracomunitara din Polonia si am urmatorea situatie:
Am facut plata pe baza unei proforme in luna septembrie mai exact pe 29.09 iar pe 1 octombrie s-a emis factura.
Depun declaratia 390 pentru aceasta achizitie pana pe data de 15 octombrie sau pana pe 15 noiembrie?
Includ in declaratia 300 pentru luna septembrie TVA-ul corespunzator acestei achizitii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:43, 13 Octombrie 2010
exigibilitatea tva a intervenit in momentul emiterii facturii, deci in luna octombrie.
operatiunea se declara in 390 pana pe 15 nov si in 300 pana pe 25 nov
Multumesc pentru raspuns, Danike.
D390-15 noiembrie 2010
decontul de tva-25.11.2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D.390 kerekesmargo kerekesmargo serviciul intracomunitar prestat de o firma din HU -platitor de tva -in septembrie (21.09.2011), facturat in octombrie 12.10.2011 (data ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 croitoru raluca croitoru raluca buna ziua Am primit astazi un invoice de la un furnizor din UE . factura este emisa cu data de 07.04.2011 . Cum trebuie sa procedez la ce luna inregistrez ... (vezi toată discuția)