elena138 a scris:
ia sa vedem cum o comentati pe asta:
[ link extern ]
eu o ploaie, tu un fulger / vom fi aman2, iubirea mea / ... tu esti o stea / ce poarta in ea iubirea mea / sper sa stai pe cer / si ma ofer ca prizonier
eu o stea si tu inger / pan' la stele ca sa pot zbura / eu o ploaie, tu un fulger / vom fi aman2, iubirea mea
Profunzimea cuvintelor depaseste puterea mea de intelegere dar voi incerca un comentariu...
Referirea la prizonieratul lui in steaua care sta pe cer – ca ar mai putea sta (si) pe asfalt – ar putea fi o referire la scena din filmul Superman, cand Jor-El pedepseste trei tradatori si ii inchide intr-un geam pe care il arunca in univers.
Intai, ea este o stea ce poarta iubirea lui pentru ca mai apoi – in lumina egalitatii intre femei si barbati, inclusiv in iubire - este el o stea si ea un inger, pentru ca astfel reusesc amandoi sa inteleaga – experimentand din plin – starile prin care trec atat stelele cat si ingerii.
Eu o stea si tu un inger / pan’ la stele ca sa pot zbura - altfel spus: el este o stea si totusi nu este, ceea ce poate insemna ca el nu e inca sigur de simtamintele ei (sau e invers)
Referirea la elementele ceresti ne arata... puritatea iubirii dintre cei doi si ne da de gandit cu privire la legatura intre cuvintele textului lalait cu patima si imaginile din video clip.
Cei doi investigheaza unele zone transcedentale; textul evadeaza din imagini pentru a se recompune la intersectia unor notiuni celeste. Indragostitii fac sa fosneasca ramurile inefabilului arbore sefirotic. Avem parte, ascultand interpretarea, de un suspans emotional: raman cei doi impreuna sau ba? Un anumit regret esential subzista... in imaginile video clipului pe care au reusit sa-l strice
interpretatorii romani: la inceput se imagineaza impreuna, strans imbratisati, pe o motocicleta cu stil, iar in final ea pleaca, singura, cu masina de mare gabarit pe care (avand in vedere cine ”dubleaza”) putem presupune ca a obtinut-o in urma partajului. El ramane intr-o asteptare lunga si lipsita de sperante – un sentiment inevitabil este dezamagirea: ea renunta la perfectiunea iubirii care ii uneste si pleaca in cautarea unui alt viitor, pentru ca necuprinsul nu poate fi continut in cuprins.
Cuvintele - in romaneste - transmit esente lipsite de infloriturile melodiilor interpretate de titanii muzicii. Un matz in ploaie...