avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata politisti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata politisti

Buna ziua .Lucrez ca agent de politie,Nu am solicitat niciodata concediu fara plata.Anul acesta in luna iunie am solicitat un numar de 5 zile de cfp , mi s-au aprobat de catre seful nemijlocit dar seful de inspectorat care are ultimul cuvant a refuzat, spunand sa-mi iau din zilele de concediu de odihna....
pai sunt 2 lucruri diferite ..adica eu cer una si tu imi aprobi alta ....in fine ...
Acum am solicitat pt luna octombrie un numar de 26 zile de cfp , conf .HG 1578/18 dec 2002 art.2 " concedii fara plata cu durata de pana la 30 zile calendaristice anual, pot fi acordate si pentru rezolvarea ALTOR PROBLEME PERSONALE ale politistilor "......
raportul a fost facut in luna august.
Initial a fost aprobat de toata lumea , dupa care mi s-a spus ca a aparut Dispozitia IGPR nr 43600 din 23.08.2010 , care prevede ca " acordarea cfp se avizeaza de catre inspectorul gen al Politiei Romane doar in urma probarii unui INTERES PERSONAL LEGITIM al solicitatntului, cu documente justificative .."
Daca cererea a fost facuta si aprobata inainte de 23.08.2010 nu era normal sa ramana asa?
Mi-am motivat solicitarea prin faptul ca sunt student la zi la o facultate din alt judet si am nevoie de cele 26 zile pt a efectua minimul orelor de laboratoare si seminarii care imi asigura prezenta la examele din sesiunea de iarna....( am anexat si o adeverinta de la facultatea respectiva)...

Raspunsul a fost ........" astfel din analizarea documentului justificativ depus rezulta faptul ca interesul personal legitim al dvs este acela de a pregati sesiunea de examene la Facultatea de _________ la care sunteti inscris.Opinam ca acesta nu constituie un motiv temeinic si justificat pentru suspendarea raporturilor de serviciu atata timp cat specialitatea studiilor urmate nu prezinta utilitate in specificul profesiei pe care o exercitati si nu contribuie la perfectionarea pregatirii dvs profesionale in munca de politie.Avand in vedere aspectele invocate mai sus, va aduc la cunostinta faptul ca nu consider oportuna aprobarea concediului fara plata solicitat "

?!
ce vreau sa va intreb ..verdictul acestor nesimtiti ramane definitiv sau mai pot face ceva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:26, 1 Octombrie 2010
Adresati-va conform noii reglementari,Inspectorului General care poate dispune in consecinta.
Mi se pare ca o persoana de acolo de sus,nu va agreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru studii Irisz Irisz Buna ziua Sant studenta primul an. As dori sa stiu la cate zile de concediu pentru studii am dreptu (cu plata sau fara plata). Si daca am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru cadru didactic auxiliar cosminadamiana cosminadamiana Va multumesc in avans pentru raspuns si pentru munca pe care o depuneti. Sunt incadrata cu contract pe durata nedeterminata ca secretar sef facultate, deci ... (vezi toată discuția)
Cît timp pot lua concediu fãrã platã ? Aliens Aliens Sunt angajat la o instituție de stat și vreau să iau concediu fără plată pentru cît timp pot lua și dacă mi se păstrează postul ? (vezi toată discuția)