avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Dupa ce a murit tatal meu eu si cu mama am ramas unice mostenitoare: casa si pamant la tara si apartament. Din toata mostenirea eu am 3/4 din masa succesorala.Problema e ca nu ma inteleg cu mama si as dori sa stiu daca se poate sa fac iesirea din indiviziune fara sa apelez la instanta?V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati da cateva sfaturi! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:49, 1 Octombrie 2010
Daca nu va intelegeti in mod amiabil singura solutie este calea instantei, din pacate.
Da,numai prin proces puteti rezolva.
Pe cale amiabila nu am sanse! Cat timp poate dura un asemenea proces?
Procesul este unul de durata, iar costurile sunt considerabile-3% din valoarea masei partajabile, onorariu expertize ( constructor, topografica), onorariu experti consilieri ( daca optati) si onorariu avocat (daca optati).
incercati sa rezolvati pe cale amiabila problema cu mama dvs.un proces costa timp si bani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj sau de iesire din indiviziune? lotuss lotuss buna seara,detin impreuna cu fratele meu,dupa decesul tatalui ns.,50% dintro garsoniera;ceilalti 50% apartin matusei mele. deoarece fiica matusei locuieste in ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar dupa divort Borza Borza Buna Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc (vezi toată discuția)