vreau sa fac o reclamatie agentilor de politie ce se ocupa de cazul acesta. este corect ca un minor sa fie luat la sediu politiei fara mandat de retinere sau aprobarea unuia dintre parinti si sa fie obligat sa declare ceva nu facut doar pentru solutionarea cazului? o alta problema sa efectuat o perchezitie fara mandat si fara ca unul dintre propietari sa se afle an domiciliu fiind plecati cu treburi personale. dupa parerea mea acesta se incadreza la art.192c.pen. violare de domiciliu sau probabil la art.99 din legea nr303/2004 efectuarea unei perchezitii in alte conditii decat acelea prevazute de lege atrage sanctiuni disciplinare.la care dintre aceste aticole se incadreaza domnii politai?
nu sa gasit nimic dar sunt revoltat ca acuzatia care o fac ei este ptr a solutiona cazul este vorba despre un obiect metalic care seful de post la sustras din societate nu stiu cu aprobare sau nu dar vor sa gaseasca un vinovat ptr ce au furat ei.va multumesc
Minorul trebuie audiat in prezenta unui avocat, daca nu are unul ales atunci i se pune la dispozitie unul din oficiu. Parere mea este ca ar trebui sa va interesati cine i-a fost avocat si sa luati legatura cu acesta
audierea a avut loc la postu d politie agentu respectiv a spus ca nu este obligatoriu avocat audierea normal unde trebuie sa aiba loc la tribunal sau la postul de politie?va multumesc ptr raspunsuri.respectele mele
In cazul minorilor, actele de cercetare sunt efectuate in prezenta unui avocat. Asistarea acestora este obligatorie.Prin urmare, actele efectuate cu incalcarea acestei prevederi sunt lovite de nulitate.
Ele vor fi refacute , respectand reglementarea in privinta minorilor , care , de la implinirea varstei de 14 ani , pana la 16 ani , raspund penal , daca au savarsit fapta cu discernamant ( exista o prezumtie relativa de raspundere panala , atestata de o expertiza psihiatrica ).
De la data implinirii varstei de 16 ani , prezumtia raspunderii penala e absoluta.
Insa, in cazul copiilor minori sunt aplicate sanctiuni speciale : mustarea ,libertatea supravegheata, internarea intr-un institut medical-educativ , sau internarea intr-un centru de reeducare.
Dovediti prin martori ca nu dumneavoastra ati exercitat actul de sustragere.Raportati-va si la o confruntare.