avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de somaj tehnic

buna seara.as vrea sie u sa stiu care este eprioada maxima de somaj tehnic care poate fi acordata intr-un an calendaristic.socrul meu este deja int-a patra luna de somaj tehnic si...se pare ca acum conducerea vrea sa le intocmeasca contracte noi pentru a le anula pe cele in care erau stipulate 24 de salarii compensatorii.ce masuri pot lua in aceasta situatie?multumesc,o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 2 Octombrie 2010
1. "Somajul tehnic" in intelesul prevederilor OUG 4/2010 nu poate fi mai mare de 90 de zile pe an pentru un salariat.
2. Luati legatura urgent cu ITM pentru a-l obliga pe angajator sa intre in legalitate.
Eu cred ca poate fi mai mare de 90 de zile ... OUG nr.4/2010 prevede anumite facilitati acordate angajatorilor pentru o perioada de cel mult 90 de zile calendaristice si nu reglemnteaza durata maxima a somajului tehnic.
?sai eu dupa care din cele 2 raspunsuri sa ma ghidez?:))
al doilea :)
am studiat ordonanta si....eu inteleg ca de fapt cele 90 de zile ar fi maximum admis...in fine...multe se pot intampla mai ales ca din ce am citit aceasta ortdonanta e valabila pana la 31 decembrie 2010????

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic maria petrache maria petrache Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)
Art.52(1) lit.d codul muncii rosu gheorghe rosu gheorghe Care este perioada maxima de aplicare a art.52(1)lit.d coroborat cu art.53(1) ambele din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters73283 ContSters73283 Sunt in somaj tehnic din 1 octombrie 2009 pana la 31 martie 2010.Angajatorul mai poate mari durata somajului tehnic? Daca intru in somaj cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)