avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli protocol

la o sc cheltuielile de protocol sunt deductibile ?? ce se pot baga la cheltuielile de protocol//:(
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 22:03, 1 Octombrie 2010
Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

Profit impozabil = Venituri totale – Cheltuieli totale – Venituri neimpozabile + Cheltuieli nedeductibile

La calculul profitului impozabil, cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicate asupra diferentei dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit.

Baza de calcul la care se aplica cota de 2% o reprezinta diferenta dintre totalul veniturilor si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile, la care se efectueaza ajustarile fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol,reclama si publicitate bartibi bartibi Buna ziua, Daca un srl este pe pierdere de mai mult timp,poate sa efectueze cheltuieli de protocol,reclama si publicitate? Daca DA, care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Protocol 2% torex2 torex2 Ce se intelege prin protocol 2%, pot sa cumpar in avans inclusiv haine (costum sau ceva in genul) sa le facturez pe firma si in limita a 2% din profitul brut ... (vezi toată discuția)
Produse finite protocol LiviaM LiviaM Buna ziua, La o societate nou infintata cu activitate de productie Patiserie oferirea de produse gratis pentru cunoasterea acestora, la scaderea acestora ... (vezi toată discuția)