avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Salut,

Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ron, cu un contract de munca pe o perioada determinata ( decembrie 2010 ), pot sa beneficiez in continuare de pensie, ca am vazut pe spatele adeverintei niste chestii de completat ( unde sunt angajat, etc ). Exista vreun prag minim de salariu care pot sa il iau, ca sa pot sa beneficiez de pensie ? Astept un raspuns. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 22:53, 5 Decembrie 2010
Puteti cumula pensia cu veniturile cu conditia ca acestea sa nu depaseasca o patriome din salariul mediu brut lunar pe economie
1. Legea 19/2000 spune ca pensia se supenda daca beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie.
2. Pentru anul 2010 salariul lunar mediu brut pe economie este de 1836 lei.
3. 1836 x 1/4 = 459 lei.
Avand in vedere ca eu am brut 540 ... adios pensie de urmas ... ( pensia de urmas era de 350 ron). deci nu are rost sa mai duc adeverinta, etc?

sau pot vorbi la firma sa imi faca salariul brut sa fie sub 459 lei, nu??
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
djmarius, utilizator
1. Daca renuntati la pensie pierdeti 350 lei.
2. Daca vorbiti cu angajatorul sa va scada salariul cu maxim 90 lei veti pierde numai 90 lei.
3. Sa urmariti legea bugetului pentru 2011 sa vedeti care va fi salariul mediu brut in anul 2011. S-ar putea sa fie mai mic decat in 2010.
si daca nu mai le spun eu nimic, ca nu lucrez ? stau astia si fac verificari de la casa de pensii? oricum este o lege de tot ....

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas MViorel MViorel Am o pensie de urmas dupa mama 350Lei si daca am un contract de agent de asigurari cat venit pot sa am maxim din asigurari fara sa imi pierd PU?(venitul ii in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dyanasena dyanasena Sunt studenta si beneficiez de pensia de urmas. In cazul in care ma angajez beneficiez in continuare de aceasta? Nu am gasit nimic in lege despre acest ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas student salariat georgemarius georgemarius Daca am in cartea de munca un salariu brut de 301 ron pentru 2 ore de munca pe zi, pot obtine in continuare pensie de urmas? Multumesc. (vezi toată discuția)