avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Sunt studenta si beneficiez de pensia de urmas. In cazul in care ma angajez beneficiez in continuare de aceasta? Nu am gasit nimic in lege despre acest lucru.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:17, 14 Octombrie 2010
1. Legea 19/2000 spune:
Art. 92 - (1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
...
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3);
...
2. Deci puteti sa abtineti venituri profesionale contract individual de munca, conventie civila de prestari servicii etc., daca acestea nu depasesc, lunar, 1/4 din salariul mediu brut pe economie.
3. Salariul mediu brut pe economie, pe anul 2010, este de 1836 lei.
1836x1/4= 459 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas si venituri din drepturi de autor cornelc cornelc Buna ziua, Am si eu o intrebare. Sunt student, am 20 de ani si lucrez la o firma unde sunt platit pe drepturi de autor. Exista posibilitatea sa imi fie ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat versus pensia de urmas Cristina Comsa Cristina Comsa Buna ziua, sunt studenta la masterat si beneficiez de pensie de urmas.As dori sa stiu daca ma voi angaja cu contract de mandat la o agentie de asigurari imi ... (vezi toată discuția)
Carte de munca DeKaDeNcE DeKaDeNcE Am si eu o mica problema,si as aprecia ajutorul sincer. M-am angajat la o firma,prin urmare ei vor sa-mi faca carte de munca.Dar eu datorita faptului ca am un ... (vezi toată discuția)