Sunt si eu in situatia in care odata reintoarsa din C.I.C,sa ma astept la concediere individuala,pe motivul desfiintarii postului.Am tot citit si pe forum si in Codul Muncii,dar nu reusesc sa inteleg ce se emite mai intai:preavizul,sau decizia de concediere care contine preavizul?Multumesc anticipat pt raspuns.
pt ctynn
poate ma lamuriti si pe mine va rog
cum se poate ca decizia de concediere sa fie emisa ulterior perioadei de preaviz cand legea spune ca decizia trebuie sa faca referire si la perioada de preaviz?
cand primesti un preaviz nu inseamna ca s-a luat decizia de a fi concediat?
avand in vedere ca realitatile de astazi spun ca n-are nicio relevanta art. 15( 2) din constitutie ...ramane la aprecierea instantei daca art. 75 c. mun. face referire sau nu la acesta ( raportat la data emiterii deciziei data dupa care incepe si perioada de preaviz ).
opinia mea este ca n-are sens emiterea instiintarii de preaviz ba mai mult pot spune ca nu are nicio baza legala chiar daca nu o interzice nicio lege !!!
in acel caz , atentie, in decizie posibil sa fie scris si " incetare ".
p.s. " Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet " : nu cred ca , vorbind strict de preaviz, angajatul va putea da vreodata instiintare de preaviz in caz de demisie ba mai mult daca scrie in demisie ca de maine nu mai vine la munca poate fii actionat in instanta de angajator pentru ca nu a respectat durata preavizul !!!
Demisia
ContSters239713
ce acte tre 'sa-mi elibereze fostul angajator de la fostul loc de munca si in cat timp in conditiile in care demisia a fost cu acordul partilor?
(vezi toată discuția)