avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de Comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de Comodat


Daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic, pot face acest lucru printr-un ctr de comodat?

Deasemenea ma intereseaza daca pot transmite srl-ului dreptul de a negocia si incheia cu terte persoane contracte de licenta (conf art 42 din lg 84/1998)?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: torex2 , utilizator 16:36, 2 Octombrie 2010
In cf cu dispozitiile legii 84/1998 rep. Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 350 din 27 mai 2010, puteti cesiona sau puteti, in baza unui contract de licenta sa autorizati tertii sa foloseasca marca pe intreg teritoriul Romaniei sau pe o parte a acestuia, pentru toate sau numai pentru o parte dintre produsele ori serviciile pentru care marca a fost inregistrata. Licentele pot fi exclusive sau neexclusive.
(vedeti art. 41-44 din legea republicata)
Va multumesc pt raspuns totusi nu sunt lamurit in urmatoarele aspecte:

- Ma intereseaza in mod deosebit daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic,
POT FACE ACEST LUCRU PRINTR_UN CONTRACT DE COMODAT?


- Iar ca parte secundara ma intereseaza daca pot transmite srl-ului dreptul de a negocia si incheia cu terte persoane contracte de licenta (conf art 42 din lg 84/1998)

multumesc anticipat
Imi pare rau ca nu ati inteles, va rog recititi, este destul de clara legea:
- puteti cesiona - contract de cesiune
- pe baza unui contract de licenta puteti autoriza tertii ......

DESPRE CONTRACTUL DE COMODAT NU SE MENTIONEAZA NIMIC IN LEGE SI NICI NU ISI ARE APLICABILITATEA IN SPETA DVS. DECAT CELE DOUA VARIANTE
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
Legea am citit-o mai ales ca este si extras din ea pe spatele marcii, ideea mea e sa caut solutii (portite) coreland mai multe legi prin care sa pot cesiona cu titlu gratuit (comodat) nu oneros cum e prevazut in legea marcilor, imi pare ciudat sa platesc pt a ceda temporar un drept de folosinta, mai ale ca il cesionez cu titlu gratuit... firmei in care sunt asociat unic, va multumesc pt raspunsul dumneavoastra

- Contractul de licenta il pot face cu titlu gratuit ?

- Am obligativitatea de a-l inscrie la OSIM sau pe undeva ?

- Sunt ceva taxe ce tebuie platite la un ctr de licenta cu titlu gratuit ?

multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
torex2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata torex2 torex2 Daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic, pot face acest lucru printr-un ... (vezi toată discuția)
Contract de licenta torex2 torex2 Sunt persoana fizica titular al unei marci iregistrate, vreau sa ofer marca cu licenta SRL-ului in care sunt asocioat unic - Contractul de licenta il pot ... (vezi toată discuția)
Cesiune exclusiva sau neexclusiva antonionescu antonionescu Sunt interesat de intelegerea anumitor hatisuri din legea dreptului de autor. Sunt grafician, specializat in ilustrarea cartilor pentru copii. Editurile care ... (vezi toată discuția)