avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aviz propietari- construire balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aviz propietari- construire balcon la parter

Buna ziua,
doresc sa construiesc un balcon la parterul unui bloc. Am inteles ca este necesar avizul fiecarui propietar.
Am obtinut avizul tuturor propietarilor de pe scara, mai putin a unui mos care nu vrea in ruptul capului sa imi semneze (el zice ca ii iau lumina din geam, dar e nebun saracu').
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:45, 3 Iunie 2008
Buna ziua,
Da, este o problema, dar nu sunt sigur ca este necesar avizul de la toti proprietarii. In alte situatii este necesar doar avizul proprietarilor "direct afectati" de modificare, adica apartamentele stanga -dreapta, sus-jos. Totusi, incercati obtinerea celorlalte avize - care de obicei dureaza.
La noi in Iasi vecinii au un grad de intelegere mai mare (proverbiabila moldovenilor), dar sunt si exceptii...
Daca totusi avizul vecinilor este "piesa" de pornire, va trebui sa faceti eforturi pentru a-l convinge pe vecin. Veniti si cu argumente "pro". Daca nu vrea, va trebui sa mai asteptati...poate se schimba proprietarul!
incercati sa il convingeti cu o mica atentie ceva....dar in cazul anumitor decizii de genul este nevoie doar de acordul 75% sau doar a celor implicati....in fond ....asociatia va poate da acceptul si cu 90% daca vrea ea....doar mosul sa nu inceapa sa faca urat mai departe sau chiar in instanta....ma intelegeti :D mutl noroc...
Daca aveti acordul restul vecinilor si acordul asociatiei de proprietari nu este o problema.
Semnati dvs. in locul mosului. Credeti ca se va obosi careva sa controleze ?
Este necesar acordul majorităţii proprietarilor, inclusiv a vecinilor direct afectaţi, respectiv vecinii de deasupra apartamentului şi vecinii din stânga şi din dreapta apartamentului.
Art. 11 alin. 2, art. 41 şi 42 din Legea nr. 230/2007 prevede: Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
.............................................................................................................................................................
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta faţă de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
;)
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa obtin semnaturi pentru infiintare s.r.l.? MrFB MrFB Am nevoie de 3 semnaturi pentru a infiinta un S.R.L. Problema este ca vecinii de deasupra nu mai locuiesc aici de aproape 1 an,iar apartamentul este gol,iar la ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.42 lege 230/2007 eugen82 eugen82 art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului ... (vezi toată discuția)