avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare SRL cu datorii la buget
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare SRL cu datorii la buget

Buna ziua,
Speta este urmatoarea:
SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana in trimestrul 4- 2010.
Societatea este platitoare de TVA.
In trimestrul 4 are ceva incasari in baza unor contracte care determina TVA de plata la buget si impozit pe profit de aprox. 15.000 Euro, sume care vor deveni exigibile la plata in data de 25 ianuarie 2011, societatea fiind platitoare de TVA trimestrial.
Intrebarea este, daca se face cesiunea societatii in trimestrul 4, in conditiile OG 54/2010, ce raspundere va avea vechiul administrator ulterior pentru debitele bugetare scadente la 25 ianuarie 2011, in conditiile in care cesiunea s-a facut sa zicem, in noiemebrie 2009.
Dar daca facturile se incaseaza dupa ce se schimba administratorul, pana sa se faca cesiunea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
danxkx, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:28, 8 Octombrie 2010
Prin cesiune transmiteti si drepturile si obligatiile, inclusiv cele financiare catre bugetul statului.
avocat Cristina Popescu
Noul administrator va prelua totul.
DAtoriile apartin societatii... dar...

Daca aceste datorii sunt create prin frauda sau alte malversatiuni... atunci noul administrator sau Fiscul pot cere atragerea raspunderii civile sau penale a administratorului pentru actele savirsite in timpul mandatului.

Este extrem de important cum redactati cesiunea, descarcarea de gestiune si procesul - verbal de predare primire a arhivelor, contabilitatii... etc.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Intervine probabil raspunderea administratorului vechi.
Datoriile sunt create prin neplata TVA-ului si impozitului pe profit aferent unor facturi, din care unele din ele nu sunt incasate si nici nu sunt sperante de a fi incasate, dar statul roman isi cere TVA-ul anticipat :(
Daca datoriile sunt exigibile la 25 ianuarie 2011, firma fiind platitioare de TVA trimestrial si cesiunea se realizeaza in noiembrie 2010, mai este raspunzator vechiul administrator (la momentul cesiunii aceste datorii nu sunt practic exigibile)?
Multumesc,
Fiecare administrator este răspunzător pentru mandatul lui.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Predare firma oana-iulia oana-iulia As dorii sa predau firma pe care o detin prin Reg Com unei alte persoane.problema este ca pe firma o sa vina de plata o anumita suma TVA Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma mvcexpertprinting mvcexpertprinting Buna ziua, Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate ... (vezi toată discuția)