avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, mostenire

In cazul in care dintr-o familie cu 5 membri, a decedat unul dintre parinti, nu a fost dezbatuta succesiunea , timpul trecut de la deces fiind de 12 ani, cine este considerat mostenitor dintre cei ramasi in urma; sotul supravietuitor sau cei 3 copiii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:24, 7 Octombrie 2010
vocatie succesorala de urma persoanei decedate au copii si sotia supravietuitoare.
sotul supravietuitor impreuna cu cei trei copii, in urmatoarele cote, pe partea de 1/2 a celui decedat, ptr. ca sotul supavietuitor ae partea sa proprie de 1/2 : 1/4 sotul supravietuitor si 3/4 cei trei copii impreuna.
avocat Cristina Popescu
...mostenitori pot fi considerati cei care fac dovada ca au acceptat succesiunea...trecerea termenului de 6 luni fara a accepta succesiunea echivaleaza cu prezumtia de neacceptare a succesiunii...
"trecerea termenului de 6 luni fara a accepta succesiunea echivaleaza cu prezumtia de neacceptare a succesiunii... " in cazul asta , daca au trecut 12 ani, ce se poate intampla? Cine mosteneste ceea ce a ramas pe urma defunctului?
multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copiii la mostenire? danut74 danut74 Matusa mea a ramas vaduva si vrea sa vanda apartamentul care la cumparat impreuna cu sotul ei in decursul anilor de casnicie.Daca sotul ei este decedat copiii ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta63 nicoleta63 sotul meu a decedat si am 2 copii majori.Copiii vor sa cedeze in favoarea mea tot ceea ce aveam eu si sotul impreuna .Am fost la un notar si am spus aceste ... (vezi toată discuția)
Succesiune prescrisa emitoma emitoma Ce se intampla spre exemplu daca sotia supravietuitoare ,ca unic mostenitor de drept ,nu deschide si deci nu accepta succesiunea in termenul de 6 luni ? Cui ii ... (vezi toată discuția)