Am divortat in urma cu 4 ani si am doi baieti, 7 si 12 ani, au fost incredintati catre mine. Problema a fost ca eu fara nimic a trebuit sa ma plec din casa fostului soti , nici nu am cerut nimic am fost bucurosi de baieti ca viata nu prea are rost fara copii.Greseala mea a fost ca am lasat copii sa stea mai mult cu tatal( tatal nici macar nu a cerut vizita pentru copii) ca in casa aceasta au crescut si nu am avrut sa distrug mai mult ( eu am avut atunci o garsoniera cu chirie si un loc de munca de doi schimb…nu a fost usor). In final el a deschis inca un proces in care a vrut sa ia copii inapoi, nu am lasat, dar a fost tirziu a incuiat copii acolo si nu a lasat sa vad.
Doi ani cu polita , protectia copilului si etc am incercat ( fara bani unde am putut) sa am contact cu copii, nu am reusit cu nimic in final ..am spus DA la tribunal(m-am gandit ca poate asa o sa rezolvam problema ,ca sa am contact cu copii) , nu a fost asa..
Intre timp am maritat locuiesc in turcia cu sotul si familia.Problema ca nu pot sa platesc pensia alimentara la baieti ( aici nu am loc de munca, sunt insarcinata , locuim cu mama sotului meu , sotul meu lucreaza, deci o singura salarie avem)…
Sunt chemat la tribunal pentru abandon de famile, nu am posibiltate sa platesc un avocat si nici sa ma duc acasa..OARE O SA AJUNG LA INCHISOARE?
Ultimul sfat...daca nu aveti bani de avocat,care va este foarte necesar...macar prezentati/va la proces sa va puteti apara.In cazul in care nu va puteti deplasa din cazua faptului ca sunteti insarcinata, trebuie sa depuneti la dosar documente medicale sa ateste faptul ca locuiti in Turcia si starea de sanatate va impiedica sa va deplasati, punand in pericol sarcina si solicitati amanarea procesului.
Atentie! puteti fi condamnata pentru infractiunea de abandon de familie numai in situatia in care se dovedeste reau-credinta in neachitarea pensiei de intretinere, ori asa cum vad eu situatia aici nu se pune problema unei rele- credinte ci a unei imposibilitati financiare efective in plata pensiei de intretinere data fiind situtia dvs.dar si a imposibilitatii de a va gasi un loc de munca data fiind imposibilitatea fizica in care va aflati acum-sarcina-dar trebuiesc administrate probe in acest sens.
Textul suna exact asa"neplata cu rea-credinta".;)
Pensie alimentara
ada2015
fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)