avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Prietena mea a decedat acum 2 saptamani,dupa ce perioada se poate dezbate mostenirea?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:15, 3 Octombrie 2010
Nici o sansa.
Eventual aveti un drept de creanta, daca puteti demonstra cu acte a ati participat la achizitionarea imobilului, pt asta trebuie sa actionati in judecata mostenitorii ( parintii si fratii/surorile prietenei dvs. - daca nu avea copii).
oana_mc a scris:

In termen de 6 luni de la data decesului, la locul decesului mentionat in certificatul de deces sau la ultimul domiciliu al defunctei.
...mostenirea se dezbate intotdeauna la ultimul domiciliu care poate diferi de locul decesului...competenta teritoriala nu e alternativa...
oana_mc a scris:

In termen de 6 luni de la data decesului, la locul decesului mentionat in certificatul de deces sau la ultimul domiciliu al defunctei.

In situatia in care are alta proprietate, in care moare - locul decesului, desi are domiciliul pe C.I. sau B.I. la alta adresa.
Exista si jurisprudenta in acest sens, raspunsul nu l-am scris la intamplare sau sa ma aflu in treaba.
ar trebui sa chemati in judecata parintii fetei si sa solicitati sa vi acorde pretentii in valoarea estimata de dvs ca contributie pe perioada cat ati locuit impreuna cu prietena dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare succesiune silsanpat silsanpat buna ziua.. zilele trecute m-a contactat o ruda sa ma roage sa semnez un act prin care sa renunt la ceva mostenire ....dupa cum urmeaza : 1. sotia mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)