avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare proces

Salut,
am si eu o problema !
am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa fac cerere de stramutare trebuie sa arat acest fapt, nu doar sa-l invoc. Deci cum aflu eu ce rude are presedintele instantei si daca printre cumnatii lui se gaseste persoana care imi castiga totdeauna procesele (chiar si cand evident nu are dreptate) ?!?
Mai concret, serviciul de evidenta populatiei are vreo obligatie sa-mi comunice, la cerere, toate rudele unei persoane? Sau unde asi putea afla asa ceva?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:52, 13 Ianuarie 2008
Poti proba prin martori, ca presedintele instantei este cumnat cu partea adversa.
Stramutarea pricinilor

Art. 37 - Când una dintre parti are doua rude sau afini pâna la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad.
Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de câte ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita împrejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale. Constituie motive de siguranta publica acele împrejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Art. 38 - Stramutarea pentru motiv de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai înainte de începerea oricarei dezbateri; cea întemeiata pe banuiala legitima sau pe siguranta publica se poate cere în orice stare a pricinii.
Stramutarea pentru siguranta publica se poate cere numai de catre procurorul de la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Art. 39 - Cererea de stramutare întemeiata pe motive de rudenie sau de afinitate se depune la instanta imediat superioara.
Cererea de stramutare întemeiata pe motive de banuiala legitima sau de siguranta publica se depune la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Faceti cerere pe motive de banuiala legitima in care sa aratati calitatea partilor implicate in proces si mergeti impreuna cu avocatul dumneavoastra sa o depuneti la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
in mod normal, pe site-ul instantei ar trebui sa existe o declaratie tip a judecatorilor prin care arata daca are rude sau afini la acea instanta.Verifica acest site si poate gasesti ceea ce cauti.
In codul de procedura art.37 scrie ca se poate recuza un jude doar daca are doua rude sau afini...
Deci eu daca stiu doar de un cumnat, inseamna ca nu este de ajuns pt. a-l recuza?
In plus, stiu despre cumnat doar din auzite, din gura lumii, deci nu am pe cine sa chem ca martori, d-le elis!
Mai grav este faptul ca respectivul cumnat este chiar Presedintele Tribunalului si toti judecatorii fac sluj la picioarele lui... Deci, n-am ce sa-i fac?!? Trebuie sa pierd la nesfarsit si sa ma resemnez?
Poate mai are cineva vreo idee. Va rog!
Pai interesul tau este sa stramuti cauza nu sa recuzi judecatorii, nu?

Alte discuții în legătură

Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)