Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul creditului, pe motiv ca este incheiata la ASTRA si nu este incheiata la unul din asiguratorii agreati de el. Este drept ca in contractul de credit din 2007 am o clauza care prevede acest lucru, dar acum o consider clauza abuziva.
1. Clauza din contract poate fi desfiintata?
2. Creditorul are voie sa impuna anumiti asiguratori?
Multumesc
Toti asiguratorii sunt autorizati si au aceleasi drepturi si obligatii.
Ce intelegeti prin "asiguratori mai siguri"? Care sunt cei nesiguri in opinia dvs.?
La asigurarea locuintelor sunt diferente de la simplu la dublu intre primele cerute.
De ce postati raspunsuri daca nu sunteti documentat?
Cunosc articolul respectiv.
Creditul meu este de consum, dar cu ipoteca.
Legea ar trebui sa prevada si in acest caz acelasi lucru, dar bineinteles ca este scrisa de niste incompetenti.
D-le TTR
Asiguratori siguri sunt asiguratorii cu traditie , cu marja de solvabilitate si in acelasi timp cu un coeficient de lichiditate peste normele CSA.
Sunt asiguratorii care nu au fost sub sanctiunea supravegherii CSA .
Despre societatea mai sus mentionata nu se poate spune acest lucru, fapt ce indreptateste banca sa nu o introduca in lista societatilor agreate.
Dupa cum vad dv. sunteti un fel de GICA CONTRA. Toti asiguratorii sunt autorizati dar nu toti asiguratorii au aceeasi solvabilitate. Firmele care au fost in anumite momente sanctionate de CSA, precum si reclamatiile adunate de altele , le fac sa nu fie la fel de credibile si atunci lista firmelor agreate este normal sa scada. Se vede treaba ce daca cineva nu va da dreptate este slab pregatit sau incepator etc.
Legat de diferentele dintre primele de asigurare trebuie sa intelegeti ca depinde si de riscurile pe care le doriti asigurate, iar bancile cer asigurari pt toate riscurile, nu numai pt riscuri de baza sau extinse. Inainte de a judeca e bine sa ne uitam in oglinda.
1. Cum putem clasifica asiguratorii din punct de vedere legal?
2. Cand am comparat primele de asigurare, m-am referit la polite care acopera exact aceleasi riscuri.
3. V-as ruga mult sa imi spuneti la ce societate de asigurari v-ati incheiat asigurarea RCA pentru masina! Nu vreau sa fiu indiscret, dar va rog sa raspundeti cinstit.
Asigurare locuinta
membru
Buna ziua,
As dori sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema daca o pot numi asa. Anul trecut mi-am luat cu credit \"Prima Casa\" o locuinta. La ... (vezi toată discuția)