avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O mica gluma, politia pe drum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O mica gluma, politia pe drum

Nu stiu daca titlul este relevant, dar sa va povestesc. Eu am 16 ani, am dormit la o prietena joi seara. Ei i-a venit minunata idee de a face farse cuiva, dar ea nu avea minute si mi-a luat telefonul meu de cosmote. Telefonul meu e un pic mai modern si avea prin setari optiunea de a NU suna cu nr ascuns. Fata respectiva, fara sa stiu ce face, a sunat la ora 22 de pe telefonul meu la un nr aleatoriu si a vorbit 2 minute dandu-se drept profesoara noastra de franceza. Nicio amenintare, jigniri..etc. Ieri m-a sunat cineva cu nr privat si mi-a spus ca de ce sun la Constanta, si ca a dat nr meu la politie (dovada ca a sunat-o fara nr ascuns, avea nr meu) si ma va gasi indiferent in ce tara sunt. Eu sufar de anxietate si atacuri de panica, m-am izolat zilele astea in casa si am reziliat abonamentul (platind 1000 lei). Vreau sa stiu ce se poate intampla, eu mi-am cerut scuze in numele prietenei, dar nu si nu.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:28, 6 Octombrie 2010
Ce n-am inteles: te va gasi politia ... pentru ce?
Ce a facut prietena ta atat de grav prin telefonul tau?
A fost doar o amenintare verbala, nu va faceti griji.
Va multumesc pentru raspunsuri. M-a pus pe gand ca m-a sunat la cateva zile diferenta, dovada ca a pastrat numarul si a tinut neaparat sa imi spuna si ca eu sunt pe abonament si a sunat fara nr privat. Deja am inaintat o cerere de reziliere a contractului si ma voi muta pe cartela.
Rezilierea ati facut-o fix degeaba.
La o eventuala cercetare penala, se va avea in vedere starea de fapt de la data ifractiunii, asa ca nu va mai ajuta la nimic schimbarea sim-ului.

Tot nu ne-ati spus insa ce a facut prietena dvs. ...

@ TeoDora: exista infractiunea de amenintare in Codul Penal, si nu scrie nicaieri ca "amenintarea verbala" n-ar fi infractiune..

oricum, nu e de speriat...
S-a dat drept profesoara noastra de franceza si i-a spus ca ea vrea sa-si desfasoare orele de franceza in padure. :)) Atat.

Alte discuții în legătură

Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu moartea /bataie / scos la plata /gen taxa de protectie ContSters368136 ContSters368136 Buna seara , Va rog daca ma puteti ajuta in problema de mai jos . Ca in orcie cartier sunt baieti /gasca care sunt finuti si trebuie sa existe 1-2 golani ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin telefon! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Imi cer scuze ca am gresit titlul ma refeream la [b]"Hartuire prin telefon" [/b]Imi cer scuze daca am gresit forumul! Am o problema si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)