avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii fast-food
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii fast-food

Buna ziua. Intrebari oarecum asemanatoare au mai fost postate, insa nu am gasit pentru nici una un raspuns clar. Deci: poate cineva sa se pronunte fara indoiala cu privire la demersurile pentru deschiderea unui fast-food, in sensul necesitatii solicitarii autorizatiilor la diferite institutii (DSVSA, PSI, Mediu, etc)? Adica trebuie facute cereri/solicitari de acordare de autorizatii sau doar inregistrarea la ONRC este suficienta, fiind insotita de acordul tacit al institutiilor mai sus mentionate si urmata de controale pentru verificarea conformitatii cu standardele? Iar daca trebuie solicitate autorizatii si depuse documentatii, care ar fi toate institutiile necesare si ce ar trebui sa contina documentatiile?
P.S : stiu ca va cer un raspuns din categoria celor elaborate si de intindere oarecum mare, dar chiar nu am gasit un raspuns complet si sunt interesat. Va multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitate. :)
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:12, 8 Octombrie 2010
Activitatea de fast-food este cuprinsa in codul CAEN la 5610 - Restaurante.In vederea desfasurarii acesteia trebuie in primul rand sa aveti in cuprinsul obiectului de activitate al societatii cuprins acest cod. Pentru autorizarea acestei activitati trebuie sa completati cererea de inregistrare in registrul comertului, declaratia model 2 de autorizare a activitatii, daca deschideti un punct de lucru unde va veti desfasura activitatea actul care face dovada folosintei spatiului respectiv si hotararea AGA . Daca nu aveti obiectul de activitate cuprins in actul constitutiv inscrieti in AGA si largirea obiectului de activitate cu codul 5610. Declaratia model 2 de autorizare( in conformitate cu art. 15 alin(1) lit. b din Legea nr. 359/2004) de care va scriam mai sus este trimisa de la registrul comertului la institutiile avizatoare care iau act de autorizarea activitatii la spatiul pe care il declarati si evident din acel moment sunteti supus controlului acestor institutii.
Dupa obtinerea certificatului constatator de autorizare trebuie sa mergeti la primarie(unde aveti nevoie de o suma de acte) in vederea obtinerii autorizatiei de functionare. SUCCES!
Activitatea efectiva derulata de fast-food poate fi demarata imediat dupa inregistrarea in registrul comertului si primirea autorizatiei de functionare de la primarie, fara a mai astepta controlul din partea institutiilor abilitate (DSVA, DS, Mediu, etc)? Si o alta intrebare ar fi in ce acte normative pot gasi conditiile de conformitate a activitatii (igiena, dotari obligatorii, dimensiunile incaperii, depozitare deseuri, racordare la reteaua electrica, etc,etc)? Adica toate prevederile pe care trebuie sa le respect pentru ca atunci cand reprezentantii unei institutii vin in control sa nu gaseasca neregului. Va multumesc
Puteti desfasura activitatea dupa inregistrarea la ONRC. Celelalte detalii le aflati de la institutiile respective.
Multumiri.
Activitatea o puteti desfasura doar dupa eliberarea autorizatiei de functionare de la Primarie. SUCCES!

Alte discuții în legătură

Ajutor referitor la avize de functionare ioanabragaru ioanabragaru Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. ... (vezi toată discuția)
Organizare bucătărie fast food Mateifd Mateifd Buna ziua Ma puteti îndruma va rog unde pot gasi detalii despre cum trebuie structurată bucătăria pentru un fast food?am inteles ca trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)
Schimbare domeniu de activitate(cod caen) vasi49 vasi49 Buna seara,sunt din Bucuresti,am un SRL ,avand ca si activitate principala -prepararea de pizze si paste -,cu livrare numai pentru acasa.Functionez din 1993 si ... (vezi toată discuția)