avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare domeniu de activitate(cod caen)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare domeniu de activitate(cod caen)

Buna seara,sunt din Bucuresti,am un SRL ,avand ca si activitate principala -prepararea de pizze si paste -,cu livrare numai pentru acasa.Functionez din 1993 si am ca si cod caen 5610-restaurant,ceea ce inseamna enorm de multe taxe si impozite (eu cu un spatiu de aproximativ 15 m platesc ca cei cu 20 mese)Am epuizat toate metodele de a-mi schimba codul caen,am cerut si la Institutul de statistica sa mi se precizeze codul conform activitatii,raspuns negativ,PREPARAREA DE MANCARE CALDA are ca si cod caen 5610.In astfel de conditii ma gandesc sa imi schimb domeniul de activitate si sa comercializez produse alimentare ambalate,dulciuri ,bauturi.Daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi in acest sens eu multumesc anticipat.Este foarte greu sa ajungi dupa atatia ani de activitate fara incidente,sa ajungi la o anumita varsta care nu-ti permite sa o iei de la alt capat si pe unde mergi sa-ti spui OFUL ,nimeni sa nu te asculte.Va multumesc f.mult
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 20:21, 28 Martie 2010
Din pacate, alimentatia publica nu are niciun alt cod in afara de 5610.

Bistro, pizzerie, restaurant, shaorma, fast-food, rulota sau taraba cu hamburgeri, gratar cu mici in bilciuri ... toate intra la "restaurante".

Nu exista alt cod. Daca schimbi codul, toate veniturile iti vor fi confiscate pe temeiul desfasurarii de activitati economice fara autorizatie.

Alberto Kurtyan
Stimate Domn Avocat,eu doresc sa schimb codul caen si sa ma reprofilez pe comercializarea de alimente ,bauturi ...ambalate,cu speranta ca nu voi mai fi supusa atator taxe si impozite,care depasesc cu mult veniturile mele.As dori sa-mi spuneti ce pasi sa urmez sa schimb domeniul de activitate si implicit codul caen.Va multumesc pentru atentia acordat
Autorizati un alt obiect de activitate daca il aveti in actul constitutiv si renuntati la cel vechi. Daca nu-l aveti faceti hotarare AGA, il mentionati, actualizati actul constitutiv dupa care cererea la registrul comertului de inregistrare a modificarilor.
Daca nu mai vrei sa faci "prepararea de pizze si paste -,cu livrare numai pentru acasa" atunci poti schimba codul CAEN.
Nu te opreste nimeni !
Daca vrei sa faci pizzerie folosind coduri de magazin nespecializat ... atunci ai intrat in zona ilicitului.

Alberto Kurtyan
Va multumesc f.mult.Indraznesc sa va intreb daca pot legal sa folosesc codul CAEN 5621(catering),dat fiind faptul ca eu nu am salon.

Alte discuții în legătură

Cod caen livrare pizza/mancare la domiciliu Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Trebuie sa infiintez o societate comerciala care va desfasura activitatea de restaurant - pizzerie. Am autorizat in locatia respectiva codurile ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen vasi49 vasi49 Un SRL,cu activitate principala de preparare de pizze si paste,functioneaza din 1993 si a fost incadrat in cod CAEN 5530,devenit ulterior 5610-restaurante,dar ... (vezi toată discuția)
Cod caen vasi49 vasi49 Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN corespunde unei astfel de activitati: -Prepararea si comercializarea ,exclusiv la pachet,de pizza,paste(preparate din ... (vezi toată discuția)