avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executor?

Buna ziua! am si eu o problema....asociatia noastra a avut un proces de recuperare a unor debite de la un proprietar rau platnic, am catigat procesul iar acum avocatul ne-a pregatit sentintele civile pentru executor.stie cineva unde trebui a ma adresez mai departe, cat costa un executor, de unde sa-l angajez si cine il plateste, asociatia au respectivul proprietar... nu am mai trecut prin acesta situatie si nu stiu, multumesc pentru sfaturi...
mentionez ca intre timp cat avocatul a pregatit actele pentru executor acest proprietar a dechis un nou proces ... se mai poate executa daca el ne-a dat iarasi in judecata?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:28, 6 Octombrie 2010
Cu tot respectul cuvenit, la astfel de intrebari trebuie sa va raspunda avocatul angajat.
Nu are nicio legatura punerea in executare a hotararii judecatoresti cu initierea unui alt proces.
In cheltuielile de executare intra si onorariu executor si onorariu avocat pentru intocmirea dosarului de executare.
Succes!
onorariu pentru avocat l-am platit pentru intocmirea "dosarului"...adica o sentinta cu tot felul de stampile. La sfarsit scrie..." dam imputermicire si ordonam organelor de executare sa puna in executare prezenta sentinta.....etc". Acesta sentinta ne-a fost inmanata de avocat si ne-a spus" duceti-va la executor"
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
andradaa, utilizator
Faceti asa cu a spus avocatul: mergeti la executor. Acesta o dsa va indrume mai departe, o sa va prezinte un contract, o sa stabileasca onorariul... Va pune in executare hotararea pentru recuperarea debitelor conform hotararii judecatoresti la care adauga cheltuielile de evaluare, executare... Va scoate apartamentul la vanzare prin licitatie publica. O parte din costuri le plateste asociatia la intocmirea contractului cu executorul iar o parte (cu acceptul executorului) se pot recupera de acesta la incasarea banilor din vanzarea apartamentului la licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere ContSters240478 ContSters240478 Daca ai o restanta de 3000 lei la intretinere (incluzand si penalitati) cand iti poate scoate apartamentul la licitatie ? Deoarece am intalnit o situatie cand ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restantierii sommyint sommyint Buna ziua, Suntem o Asociatie de Proprietari din Bucuresti si avem urmatoare situatie: - ne-am judecat 3 ani cu proprietara unui apartament din bloc. La data ... (vezi toată discuția)