avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere persoana fizica autorizata mai poate ANAF ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere persoana fizica autorizata mai poate ANAF recupera creanta

O persoana fizica autorizata care este radiata la cererea ORC pt ca nu si-a indeplinit obligatia de a depune la ORC o cerere parin care sa doreasca continuarea activitatii (OUG 44/2008), iar la ANAF figureaza cu creanta, mai poate Anaful sa recupereze creanta, mai are dreptul sa tina poprite conturile?

Ce se intampla cu acea creanta? Mai are vreo institutie dreptul sa o recupereze sau se va stinge ca urmare a radierii?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:18, 6 Octombrie 2010
OUG 44/2008 spune
Art. 20. -
(1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.


Cu alte cuvinte iti pot pune poprire pe conturi, salarii si chiar sa te execute la o adica

Pai atunci ce motiv avea Anaf sa se adreseze instantei sa anuleze rezolutia emisa de ORC motivat de fatul ca nu isi va mai putea recupera creanta?
Se poate ca ei sa fi stabilit creanta dupa data radierii PFA-ului. PFA-ul a fost radiat din oficiu pe 26 aprilie 2010, ANAF se trezeste ca PFA-ul datora o suma de bani si emite o notificare PFA-ului prin 10 iunie 2010, notifica o entitate care nu mai exista...Ca urmare cere anularea rezolutiei prin care PFA-ul a fost desfiintat

Poate mai multe detalii despre ce fel de creante e vorba, cand au aparut, ar fi utile.
Nu are prea mare importanta ca PFA-ul este radiat sau nu. Persoana fizica se identifica cu PFA-ul. Actiunile ANAF-ului se indreapta catre persoana fizica, titular(sau fost titular) al PFA-ului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa, ulterior se poate recupera ceva? av.T.M. av.T.M. Buna ziua. In 2009 eu SRL am vandut unei PFA prin contract anumite marfuri care nu mi-au fost achitate. Scadenta era sepembrie 2009. In martie 2010 PFA-ul ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat cf oug 44/2008 ana_maria1 ana_maria1 buna seara am constatat ca am un pfa care a fost radiat de onrc din 17.05.2010.Ideea este ca nu am stiut,am depus declaratii etc.Cum procedez pentru a readuce ... (vezi toată discuția)