avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de ajutorul de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de ajutorul de somaj?

Buna ziua, am si eu o intrebare , in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma cu contract pe perioada determina de 3 luni, luna aceasta a expirat contractul si au hotarat sa nu il prelungeasca as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de somaj, mentionez ca anul aceasta in luna iulie am terminat si facultatea.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: stely1986 , utilizator 15:52, 6 Octombrie 2010
Buna ziua !
Ptr a beneficia de ajutor de somaj aveti nevoie de un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 luni anterioare depunerii cererii , conditie pe care inteleg ca nu o indepliniti si astfel nu aveti acest drept .
In legatura cu absolvirea facultatii (acreditata, nu?) , precizati forma de invatamant .
da este acreditata , am terminat la fr iar licenta am sustinut-o in iulie.Mentionez ca am avut 2 contracte pe perioada determinata anul acesta fiecare de 3 luni iar anul trecut am demisionat dupa un contract cu perioada determinata unde am lucrat aproximativ 2 ani si 8 luni, cred ca daca as cumula vechimea din ultimi 2 ani sigur as avea 12 luni lucrate, doar ca as avea doar 8 luni consecutiv la contractul pe perioada nedeterminata plus cele 6 luni din contractele cu perioada determinata.
Multumesc!
1. La expirarea CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni necesare nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Adeverinta tip pentru cele 12 luni trebuie sa o luati de la toti angajatorii unde ati lucrat.
4. Optati pentru aceasta indemnizatie de somaj care va fi mai mare decat cea ca absolvent.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
la locul de munca unde am avut contract pe perioada determinata mi s-a eliberat o adeverinta de vechime, iar pe ea scrie ca imi pot servi la stabilirea vechimii in munca, pot folosi aceasta adeverinta sau trebuie a merg sa i-au alta?multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
stely1986, utilizator
Este buna si adeverinta aceea, pentru vechime in munca, dar pentru somaj este o adeverinta tip (pe care o luati de la Somaj daca angajatorul nu are asa ceva) in care se trec nu numai veniturile ci si alte date, de catre angajator.

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Daca am lucrat pe perioada determinata (1 an), angajatorul nu este obligat sa-mi elibereze adeverinta pt somaj? Numai in cazul in care solicit ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a dat o adeverinta necesara pentru a beneficia de indemnizatie de somaj isa_i36 isa_i36 buna ziua, am fost angajata pe perioada determinata 6 luni si nu mi s-a mai prelungit contractul (inainte am mai lucrat la o alta firma timp de un an si ... (vezi toată discuția)
Lichidarea de la fostul loc de munca vood0o vood0o Buna seara, In data de 27 Septembri am fost notificat de catre angajator prin intermediul unui Executor Judecatoresc de incetarea contractului de munca din ... (vezi toată discuția)