avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte necesare

buna ziua as avea o problema ,eu locuiesc in strainatate si as dori sa imi iau si copilul aici care are 8 ani ce acte imi trebuie sa trec granita cu ea.va multumesc
Daca nu sunteti divortata, va trebuie pasaportul dvs. si trecerea copilului in pasaport (sau pasaport facut copilului), actul de nastere al copilului si declaratia notariala de acord a tatalui. Aceeasi declaratie a tatalui va este necesara si daca sunteti divortata si minorul nu va este incredintat prin hotarare definitiva spre crestere si educare, pe langa hotararea de divort.
Daca minorul va este incredintat spre crestere si educare prin hotarare definitiva, nu mai este necesara declaratia de acord a tatalui ci aceasta hotarare, pe langa celelalte acte enumerate.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:

* cererea tip si anexa'
* certificatul de nastere, in original si copie ;
* actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
* consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
* documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
* hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
* chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportulului.
* pasaportul anterior, dupa caz;


E necesara si hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila privind incredintarea copilului minor.

( sau o procura speciala din partea tatalui ).

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport romanesc pentru minor cetatean roman, tata cetatean strain cocagh cocagh Copilul cetatean roman, domiciliul in Romania, aflat de la nastere in custodia mamei, nascut in afara casatoriei, recunoscut in Romania pe cale judecatoreasca, ... (vezi toată discuția)
Excursii peste granita Profesoara Profesoara Bun gasit! As dori sa stiu care este regula la iesirea din tara cu un minor.. Situatia este asa/ Eu sunt mama copilului, am hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)