avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE IMPRUMUTURI IN CAZ DE DECES
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE IMPRUMUTURI IN CAZ DE DECES

MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. CE STE DE FACUT IN CAZUL ACESTA. TREBUIE SA PLATESC SAU NU DEOARECE NUMI POT PERMITE .
Cel mai recent răspuns: RODICAPIS , utilizator 16:07, 6 Octombrie 2010
daca acceptarea succesiunii s-a facut pur si simplu, trebuie sa achitati creditul contractat. daca sint mai multi comostenitori, suma se imparte la numarul acestora. daca mostenirea a fost acceptata sub beneficiu de inventar, vedeti care este activul succesiunii si plata acelui credit se face pina la concurenta activului acceptat.
Daca mama a decedat acum 4 ani, este posibil ca datoria sa fie prescrisa...
A mai platit cineva ceva din acest credit in ultimii 3 ani?
nu am platit nimica dar banca a trimis o scrisoare recomandata pe numele mamei mele decedate am reusit sa o scot de la posta in care banca o anunta pe mama mea faptul ca are de achitat datoria . mam dus la banca si ei miam impus ca eu sa platesc imprumutul. ceea ce am constata inca inainte sa le zic eu este factul ca ei stiau faptul ca mama mea este decedata ca le aparea in baza de date

am facut succesiunea pe apartamentul mostenit de mama mea . dar de imprumut nu am stiut numai acum de cateva zile. totul a inceput in momentul in care mama mea a primit o scrisoare de la banca recomandata .am reusit sa o scot de la posta ca si pe mine ma chema ca si pe mama mea. mam dus cu scrisoarea la banca pentru ca nu stiam despre ce este vorba.miau zis ca in baza lor de date apare mama mea fiind decedata si ca eu sunt obligata sa platesc imprumutul. mama mea nu avea asigurare atat stiu doar ca este un card de cumparaturi ceva cu descoperire de card. poate baca ca sami ia bunurile? sunt obligata eu sa platesc imprumutul ? va intreb ca nu stiu ce sa fac in cazul de fata pentru ca numi permit sa platesc acest imprumut


Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
gi-jane2, moderator

Daca in urma decesului mamei ,dvs ati acceptat masa succesorala ,automat ati preluat si datoriile acesteia
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
gi-jane2, moderator
dar in contract nu zice nimic de faptul ca mostenitorii vor prelua datoriile in caz de deces. plus ca de 4 ani nu mau contactat deloc. si culmea este faptul ca trimit o scrisoare recomandata pe numele mamei care stiau doar ca este decedata. atata noroc este faptul ca cele de la posta nu sau uitat complet la numele meu
si am putut ridca scrisoarea . mi se pare o prostie faptul ca trimit scrisori recomandater la o persoana decedata. de ce nu au trimis nimic nici o scrisoare in 3 ani? poate cumva banca sa ma oblige sa platesc , sau se poate atinge de bunurile mele?
rodica patulea

Alte discuții în legătură

Executare mobila - sfat Tudor89 Tudor89 Buna ziua, In urma cu 7 Ani tatal meu a decedat si prin succesiune apartamentul a fost lasat 25 % mamei 75% mie. Maica-mea a facut niste prostii , prin ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca RODICAPIS RODICAPIS Buna , eu am o problema mai speciala. Mama mea a decedat in 2007 am aflat ca mama mea avusese un imprumut card descoperire de card in 2011 cand cam primit de ... (vezi toată discuția)
Vaduva este obligata sa achite datoriile decedatului? Delya Db Delya Db Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de ... (vezi toată discuția)