avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionari publici plecati in somaj-retinere prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionari publici plecati in somaj-retinere prima de vacanta?

Buna seara ! sunt functionar public si plec la somaj, as dorii sa stiu daca mi se va oprii din prima de vacanta pe care am luat-o si am efectuat mai multe zile de concediu odihna decat aveam dreptul pe perioada lucrata, m-i se va oprii banii pe concediu de odihna efectuat in plus? exemplu : am luat prima de vacanta in luna mai 2010 si am efectuat tot concediu de odihna 25 de zile cat aveam dreptul pana la sfarsitul anuului dar cu 01.10.2010 plec la somaj , va rog frumos, as dorii si temeiul legal in care m-i se va oprii sau nu din banii de concediu efectuat in plus si prima de vacanta daca m-i se va oprii, ma intereseaza temeiul legal. va multumesc !:((
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 06:55, 7 Octombrie 2010
Da, ambele:

Legea nr. 53/2003 CODUL MUNCII
ART. 140
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

O.G. nr. 6/2007
ART. 23
(1) La plecarea in concediul de odihna functionarii publici au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu.
(2) In cazul in care concediul de odihna se efectueaza fractionat, potrivit legii, prima prevazuta la alin. (1) se acorda odata cu indemnizatia de concediu cuvenita pentru fractiunea cea mai mare.
(3) Functionarii publici care in cursul anului nu au putut efectua concediul de odihna beneficiaza de prima prevazuta la alin. (1) in luna decembrie.
(4) Pentru functionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice prima de concediu se acorda proportional cu perioada in care au lucrat in cadrul acestora, luandu-se in calcul salariul de baza brut din ultima luna de activitate anterioara plecarii in concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta functionari publici nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, am o problema la care, ca de obicei, pentru rezolvare sunt mai multe pareri. Suna cam asa: am avut calitatea de functionar public pana la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Prima vacanta functionar public draghita draghita as dori sa stiu daca un inalt functionar public care are primul loc de munca intr-o facultate (activitate didactica) are dreptul la prima de vacanta ? (vezi toată discuția)
Prevederi referitoare la salarizare incalcate, cine poate fi sesizat? zama cristian zama cristian Speta: In ianuarie 2010, la stabilirea salariului unui insp.specialitate gr.II, personal contractual, s-a luat in calcul suma maxima prevazuta in anexa II a ... (vezi toată discuția)