avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lipsa calitatii procesuale pasive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lipsa calitatii procesuale pasive

buna ,se poate pune in discutie lipsa cal.proc.pasive a paratei una din cele 3 fiice a mamei defuncte ,tatal traieste intrun proces de incalcare a dreptului de proprietate?proprietatea fiind dobindita de parinti prin contract de vinzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 19:51, 17 Octombrie 2010
Fetele impreuna cu tatal sunt mostenitori ai mamei decedate.
Daca nu s-a facut partaj toate fetele au calitate intr-o actiune
in revendicare.
ideea era ca doar una din fiice are calitate de parata in actiune ,asi putea invoca lipsa cal. proc. pasive sau instanta ii va chema in judecata si pe ceilallti mostenitori ?#-o#-o#-o#-o#-o
Ma gandesc ca ar trebui sa fiti mai explicita ,cum adica tata traieste intr-un proces de incalcare a dreptului de proprietate,la ce va referiti?Sa intelegem ca tatal a chemat-o pe una din fiicele defunctei sale sotii in judecata ?
Daca a chemat-o in judecata ca parata are calitate procesuala pasiva ca trebuie sa se judece si el cu cineva.Problema se pune asupra temeiniciei cererii formulate.Pe de alta parte daca proprietatea este in indiviziunea tatalui si a fiicelor mostenitoare,actiunea in revendicare este inadmisibila daca nu s-a partajat averea defunctei ,ce sa revendici cota indiviza?
Procesul civil este guvernat de principiul disponibilitatii astfel ca instanta nu va introduce alte parti in proces,cadrul procesual fiind stabilit de catre reclamant.Deci parerea mea este ca trebuie impartita cota de 1/2 ramasa de pe urma mamei.
De nu angajati un avocat care se pricepe la lucrurile acestea ,sa va faca o aparare corespunzatoare,eu cred ca este mai bine.
multumesc respectuos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imobil adinutza.2008 adinutza.2008 In baza unui contract, primaria a inchiriat unei persoane o garsoniera. Acea persoana a decedat, deci contractul a incetat in urma decesului, cu atat mai mult ... (vezi toată discuția)
Intampinare iesire indiviziune - partaj succesoral? seldom seldom Buna ziua, Mi-a sosit saptamana aceasta ca sunt chemat in judecata in calitate de parat in calitate de fiu al defunctei mele mame si trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Sora ''invizibila'' lauryss lauryss Mama mea cand s-a casatorit,era si normal sa isi urmeze sotul,lasand in casa parinteasca fratele ei mai mic impreuna cu familia lui si inclusiv bunica ... (vezi toată discuția)