avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Problema cu plata esalonata a indemnizatiilor pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Problema cu plata esalonata a indemnizatiilor pentru revolutionari

Buna Seara.
Tatal meu este revolutionar si i-a fost avizat certificatul de revolutionar in septembrie 2009.A mers la Buc, dupa el insa numele ii era gresit. Certificatul l-au corectat si l-a primit iar in iunie. Intre timp a aparut OUG. nr. 53/2010,privind plata esalonata a sumelor restante iar el trebuie sa se supuna. Am facut petitie la guvern si am primit urmatorul raspuns de la SSPR:(pe scurt)- "va comunicam ca in opinia noastra sunteti indreptatit sa beneficiati de prevederile Legii nr.341/2004 cu mod, si compl. ulterioare, ca si celalalte pers. avizate de catre Com. noastra in luna sept.2009, chiar daca a existat o eroare materiala din partea SSPR.La prezenta va anexam si o copie dupa adresa inaintata casei jud, de pensii. " Celor de la pensii le-au trimis cam acelasi lucru insa tatal meu a fost chemat la Casa Jud, de Pensii si au spus ca acest act nu dovedeste nimic si ca nu poate sa primeasca banii. De ce? Ce e de facut? Toti colegii de la Asociatia 22 Dec. Baia Mare cu care si-a depus actele deodata si au mers dupa certificat impreuna au primit suma. Va rog sa ma indrumati ce e de facut. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:40, 6 Octombrie 2010
Tatal dvs va trebui sa faca o cerere scrisa la CJP pe care o va inregistra si sa solicite un raspuns scris.
Acest raspuns il poate contesta in instanta.
Invocati prevederile art. 13, alin.2 din Legea 321/2004, unde se arata expres ca nerespectarea prevederilor prezentei legi atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, administrativa, civila sau penala a celor vinovati, in conditiile legii.

Conform prevederilor art. 9, alin. 5 din Legea 321/2004, contestatiile privind preschimbarea ori neefectuarea preschimbarii certificatelor, conform prezentei legi, se fac cu nominalizarea persoanelor in cauza si se vor adresa Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989, care le solutioneaza potrivit normelor metodologice stabilite in acest sens.

Puteti face o sesizare si la Prefectura, intrucat potrivit art. 1 2din Legea 321/2004 prefecturile vor transmite trimestrial Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 liste nominale cu situatia acordarii drepturilor ce revin persoanelor prevazute prin prezenta lege, precum si motivarea neacordarii acestora
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Daniel Coman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac in continuare cu certificatul de revolutionar? mitamiki mitamiki Dupa multe drumuri am intrat in sfarsit in posesia noului certificat de revolutionar(am fost ranit la revolutie in zona Televiziunii Romane).NU AM BENEFICIAT ... (vezi toată discuția)
Cum sa dobandesc drepturi prevazute in legea 34/2004 ileanatudorache ileanatudorache Buna ziua, Sunt urmas al revolutiei din 89 si doresc sa intru in posesia unor drepturi stipulate in lege. Legea e mare si cu multe drepturi,insa numai usi in ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmas revolutionar babutza babutza Buna ziua, Am o intrebare referitoare la drepturile de urmas ale unui revolutionar. Tatal a fost revolutionar si as fi vrut sa stiu ce drepturi are mama ca ... (vezi toată discuția)