avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in clasa a functionarilor publici

In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de comuna.
Examenul l-am luat ,dar dosarul nu a mai fost inaintat la ANFP,solicitand ,acest lucru secretarului timp de un an si sapte luni ,dupa care l-am dat in judecata.
Am terminat inginerie economica si mi-am examenul de diploma de licenta in constructii.
Legea 140/2010 si O.G. 105/2009 , modifica art.68 din Legea 188/1999 astfel Art. 68. - (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."
Secretarul a motivat ca studiile nu sunt de specialitate ,dar am licenta data in constructii si lucrez in domeniu din 2004 deci timp de 6 ani au considerat ca studiile sunt utile pentru desfasurarea activitatii in institutie , ce spuneti am sanse de castig
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:11, 28 Noiembrie 2010
Nu imi este clar un lucru.
Din moment ce ai dat un examen trebuia sa existe un Raport final al concursului, iar daca ai fost admisa la examen trebuia emisa si o dispozitie de promovare.
La promovarea in clasa nu eset nevoie de avizul agentiei. Agentia trebuie doar instiintata de promovare.

Eu zic ca ai sanse de castig, daca stii sa motivezi cererea de chemare in judecata. Iata ce spune L. 188/1999, modificata:

Art. 68. - (1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.

Din moment ce s-a aprobat sutinerea unui concurs, inseamna ca s-a apreciat că studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii.
Darie Tudor a scris:
La promovarea in clasa nu eset nevoie de avizul agentiei. Agentia trebuie doar instiintata de promovare.


eu stiu ca trebe si aviz ANFP dupa promovarea concursului/examenului in conformitate cu prevederile art.14 , alin 3 din Ordinul presedintelui ANFP 1932/2009 privind promovarea in clasa , institutia care a organizat examenul de promovare in clasa va solicita aviz ANFP -ului pentru transformarea postului . Solicitarea va fi insotita de actele prevazute de reglementarea legala mai sus mentionta.
Tu stii bine, numai ca m-ai spsu sa intreb la agentie.
De acolo mi -sa spus ca se aplica prevederile art. 107 alin. (2) lit. a) din L. 188/1999.
(2) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a înştiinţa, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în oricare dintre următoarele situaţii:
a) intervenirea unor modificări în structura funcţiilor publice din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, ca urmare a promovării în clasă şi în grad profesional a funcţionarilor publici;
Am inaintat in instanta cazul meu si am castigat , problema este urmatoarea , ce fac daca secretarul nu tine cont de decizia instantei si nu vrea sa trimita dosarul la A.N.F.P.
Faceti plangere impotriva secretarului, prima data pe cale administrativa, (la comisia de disciplina constituita la nivelul prefecturii judetului respectiv) iar apoi, in functie de imprejurari, se poate merge pana la penal (eventual un abuz in functie)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Promovare in functia publica sarm07opr sarm07opr Am absolvit Facultatea de Drept - 4 ani in iulie 2009.Va rog sa-mi raspundeti daca voi fi promovat in functia publica pe studii de scurta durata sau pe studii ... (vezi toată discuția)
Poate promova in clasa? gordius gordius Va prezint urmatoarea speta : Functionar public de executie Cl.III de la institutie publica este ales primar. In perioada mandatului termina o ... (vezi toată discuția)