avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere spatiu comun

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pentru inchirierea unui spatiu comun (o parte din holul de de acces al blocului) este nevoie de votul majoritatii membrilor adunarii generale.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:54, 10 Octombrie 2010
Pretul chiriei este stabilit de piata si de intelegerea intre vecini. Noi am inchiriat mai multe spatii de la 1,2 m.p. pana la 22 m.p. , boxe, uscatoare, fost gunoier...
Pe masura ce le-am depistat, am afisat ca se inchiriaza si-am asteptat solicitari. In functie de cerere, discutand in comitet cu solicitantii, s-a stabilit chiria prin concurenta, prin cedarea unuia in favoarea cel;uilalt...
Asa am inchiriat 1,2 m.p. cu 5 lei/luna, 7 m.p. cu 100 le/luna, 22 m.p cu 50 lei/luna...
Cei care foloseau deja spatii asemanatoare au intrat in legalitate intocmindu-se contracte de inchiriere la sume asemanatoare cu altele ca suprafata...
Inca mai avem cateva spatii goale, ce-si asteapta chiriasii. Dupa cum vedeti un spatiu de 7 m.p a fost inchiriat mai scump decat un spatiu de 22 m.p. pentru ca era mai bine pozitionat, erau mai multi solicitanti si-asa a crescut pretul. Tinem cont si de vecinatate si-asa are prioritate, la acelasi pret al chiriei, de exemplu, proprietarul care are apartamentul lipit de spatiul in discutie.
Daca acum am gasi chirias pentru un spatiu liber de cativa ani, este posibil sa-l inchiriem si la un sfert de pret numai sa incasam cat de cat ceva, ca tot sta nefolosit.
La noi camarutele de la fiecare etaj de 2m/1m se inchiriaza cu 30 lei/luna.
Licitatia a fost naiv facuta, se putea scoate si mai mult la cata batalie a fost pe ocuparea lor. Depinde de talentul de negociator al celui care cere, dar si al celui care ofera.

Presedintele asociatiei nu-i poate pretinde chiria retroactiv. Poate face un contract de inchiriere pentru viitor.
Retroactivitatea este ilegala!
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
elga50, moderator
Presedintele asociatiei nu-i poate pretinde chiria retroactiv. Poate face un contract de inchiriere pentru viitor.
Retroactivitatea este ilegala!

Aveti un articol de lege prin care se interzice pretinderea chiriei retroactiv? Multumesc frumos.:)
L.C.
Acesta este un principiu in elaborarea legilor si aplicarea lor, nu un articol de lege special.

E ca si cum ar trebui sa se legifereze ca pietonii trebuie sa mearga de obicei pe trotuar.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)