avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperarea banilor platiti pentru un contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperarea banilor platiti pentru un contract de prestari servicii neonorat

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati un sfat referitor lacalea de atac pe care sa folosesc pentru a-mi recupera cat mai eficient banii achitati pentru un contract de prestari servicii neonorat.
In speta este vorba despre o plata facuta de firma X ( beneficiar) in contul firmei Y ( prestator) pentru inchirierea unui spatiu ( stand) pe o anumita perioada in care urma sa se desfasoare un eveniment.
In contract este specificat ca in cazul in care evenimentul este anulat din vina prestatorului acesta se obliga sea restitue suma achitata de beneficiar, in acesta nu a mai facut-o.

Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa formulati o actiune pentru obligatia de ”a face”, prin care sa solicitati obligarea prestatorului la returnarea sumei, apoi executati-l silit.
eu m-am gandit la somatia de plata...
Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti va rog frumos unde gasesc un model de actiune pentru obligatia de ”a face” ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire suma- de cand curge prescriptia sabinna sabinna Contract de prestari servicii. Se stabileste pretul contractului, pret care include si cheltuielile cu realizarea unei instalatii necesare Prestatorului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - obligatie achitata inainte de primul termen DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua, In situatia in care am dat pe cineva in judecata, am achitat onorariul avocatului si taxa de timbru si, inainte de primul termen, paratul si-a ... (vezi toată discuția)
Factura proforma achitata reby reby In urma cu un an am achitat o factura proforma insa pana in prezent furnizorul nu mi-a livrat marfa si nici nu vrea sa-mi returneze banii. Pot formula o cerere ... (vezi toată discuția)