avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reducere program de lucru
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reducere program de lucru

Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, daca e cineva binevoitor sa ma ajute :-).
Sunt functionar public, cu o vechime in munca de 13 ani. Am un copil de 2 ani jumatate si as dori reducerea programului de lucru la 4 sau 6 ore. Imi permite vreo lege asa ceva?Am incercat sa gasesc ceva, dar nu sunt deloc lamurita. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:21, 7 Octombrie 2010
doar daca angajatorul aproba infiintarea unui astfel de post iar ANFP avizeaza o astfel de functie publica...
cu acordul angajatorului puteti incheia un act aditional la contractul de munca in sensul dorit de d-voastra cu scaderea corelativa a salariului; fara acordul acestuia, nu puteti.
avocat Cristina Popescu
:) Prevedere legala nu exista si nici nu a existat vreodata, dupa cum nu exista nici jumatate de functie publica, asa cum ar spune colegul de forum mihaicalinescu2005.
Durata timpului de lucru este de 8 ore, potrivit art. 33 din Legea nr. 188/1999.

Functionarii publici nu au raporturi de munca, deci nu au contract de munca.

Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
avocat Cristina Popescu a scris:

cu acordul angajatorului puteti incheia un act aditional la contractul de munca in sensul dorit de d-voastra cu scaderea corelativa a salariului; fara acordul acestuia, nu puteti.
avocat Cristina Popescu

Dna avocat , este vorba de o functie publica ( nu de angajat in baza unui CIM ) ...

D-na Gabriela Pintea a sintetizat extrem de fin problema legalitatii =D> , pe care o sustin si eu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public urmarit penal -nesuspendat din functie ZARAMANGO ZARAMANGO as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez pentru incalcarea art.94 alin.1 lit.m din Lege 188/1999, deoarece am o problema cu deciziile care iau la nivel ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii fp alexandru andra alexandru andra Unui FP trebuie sa i se intocmeasca decizie de delegare unor atributii ale unui curier(personal contractual). Oare nu intram in incompatibilitate cf. Legii ... (vezi toată discuția)
Functionar public ce indeplineste conditiile de pensionare badeaoana badeaoana Un functionar public care indeplineste cumulativ varsta de pensionare si stagiul poate continua activitatea in sistem? Ne lovim de neconcordanta dintre legea ... (vezi toată discuția)