Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, daca e cineva binevoitor sa ma ajute :-).
Sunt functionar public, cu o vechime in munca de 13 ani. Am un copil de 2 ani jumatate si as dori reducerea programului de lucru la 4 sau 6 ore. Imi permite vreo lege asa ceva?Am incercat sa gasesc ceva, dar nu sunt deloc lamurita. Multumesc!
cu acordul angajatorului puteti incheia un act aditional la contractul de munca in sensul dorit de d-voastra cu scaderea corelativa a salariului; fara acordul acestuia, nu puteti.
avocat Cristina Popescu
:) Prevedere legala nu exista si nici nu a existat vreodata, dupa cum nu exista nici jumatate de functie publica, asa cum ar spune colegul de forum mihaicalinescu2005.
Durata timpului de lucru este de 8 ore, potrivit art. 33 din Legea nr. 188/1999.
Functionarii publici nu au raporturi de munca, deci nu au contract de munca.
cu acordul angajatorului puteti incheia un act aditional la contractul de munca in sensul dorit de d-voastra cu scaderea corelativa a salariului; fara acordul acestuia, nu puteti.
avocat Cristina Popescu
Dna avocat , este vorba de o functie publica ( nu de angajat in baza unui CIM ) ...
D-na Gabriela Pintea a sintetizat extrem de fin problema legalitatii =D> , pe care o sustin si eu .