avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De la pronuntare si minuta la hotarare definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De la pronuntare si minuta la hotarare definitiva si irevocabila

Daca astazi s-a dat pronuntarea de catre Curtea De Justitie si Casatie si s-a prezentat minuta in care se spune decizia Curtii referitoare la recursul meu, intr-un caz penal, in cat timp aceasta pronuntare/decizie descrisa in minuta respectiva, devine hotarare definitiva si irevocabila?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:47, 8 Octombrie 2010
daca azi s-a dat decizia inseamna ca dosarul dupa sedinta pleaca la instanta de fond care v-a emite mandatul.
daca sunteti hotarat sa va asumati gresala va apucati sa va pregatiti bagajul si ori mergeti la politie ori ii asteptati acasa sa vina sa va ia.
la 3 ani pedeapsa cat ati spus (paraca asa am inteles) veti fi repartizat la regim semideschis unde aveti mai multe facilitati,mai mult din trei ani, pana la liberarea conditionata trebuie sa executai 2 ani din care se scad si zilele considerate executate ca urmare a muncii prestate asa ca nu e nimic de speriat.
oricum pentru trafic cu minori ati luat o pedeapsa la care multi doar viseaza
succes
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
doberv, utilizator
Hotararea din recurs ramane definitiva de la pronuntare.
Multumesc mult pentru raspuns. Numai ca pedeapsa este de 3 ani, din pacate. Sa inteleg ca voi face 24 luni de inchisoare (8x3) pana la eliberarea conditionata, nu? Regimul va fi tot deschis, nu? Si o ultima intrebare, este posibil sa reduc cumva mai mult din perioada de inchisoare? Adica sa nu fiu nevoit sa stau 24 luni in inchisoare, ci mai putin?
Deciziile ICCJ in materie penala sunt definitive,in penal,nu sunt si irevocabile.
Veti executa pedeapsa stabilita de instanta suprema,in conditiile aratate in decizie.
Vedeti impreuna cu un avocat daca sunt intrunite conditiile legale pentru formularea unor contestatii,in anulare sau la executare
Dupa carantina de 20 zile sa faci o cerere "sa iesi la munca".
Vei avea, daca lucrezi AMR de 629 zile.
Conditia e sa lucrezi zilnic, daca lucrezi in weekend mai scade.
La ora asta deja e intocmit mandatul de executare, asa ca impaca-te cu ideea ca oricand pot sa te ridice.
Oricum fa-ti bagaj auster, anunta-ti familia si prietenii ca vei avea un cont bancar in care iti pot vira bani, programul de vizita e zilnic de la 9.00 la 16.00, functie de cate ori ai dreptul te pot vizita.
Discuta c-un avocat, care te poate vizita oricat, dar parerea mea ca pana se judeca o contestatie ai efectuat pedeapsa.
Bafta

Alte discuții în legătură

Se elibereaza sau nu? adriana1983 adriana1983 19.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: C3 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art.23 din legea 255/2013 rap.la art.595 NCPP. Admite ... (vezi toată discuția)
Calcul perioada de detentie Tamer Tamer Buna ziua. Va rog ma puteti ajuta intr-o problema ? Este vorba despre urmatoarea speta : o persoana in stare de recidiva , a fost condamnata pt o noua ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)