avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

v-as ruga daca puteti sa-mi dati un raspuns in legatura cu urmatorul caz:
Din data de 05.05.2008 am fost angajata la o firma pana in data de 15.02.2010 cand mi sa desfacut contractul de munca cu art. 65 alin 1 si am intrat in somaj doar 6 luni pana la data de 15.08.2010. In data de 18.08.2010 m-am angajat iar la o firma cu contract de munca cu durata nedeterminata insa am primit preaviz de concediere (au inchis punctul de lucru), si mi sa desfacut contractul cu data de 30.09.2010 inca o data cu art. 65 alin 1, contabila firmei mi-a zis ca mai pot beneficia de inca un somaj avand in vedere ca in ultimele 24 luni am peste 12 luni stagiu de cotizare, insa cand am fost la somaj cei de la preluari dosare mi-au zis ca sa modificat legea si cica intre 2 somaje trebuie sa fie un stagiu de cotizare de min. 12 luni. Am intrebat cu ce data si mi-a zis ca ei nu mai primesc dosare cu data de 5 octombrie si ca pana la acea data se primeau, dar lichidarea mea e cu data de 30.09.2010 si nu am gasit niciunde nici o actualizare a legii somajului care sa prevada acest lucru . Am mers si am insistat la AJOFM si directoarea economica mi-a zis ca legea inca nu e data, asteapta din moment in moment noi dispozitii, ca nu se stie daca legea intra retroactiv ....totusi mi-au primit pana la urma dosarul dar au zis ca e posibil sa fie respins....stie careva ceva ? ma puteti ajuta cu un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters113388 , utilizator 13:47, 8 Octombrie 2010
Dosarul trebuia depus in termen de 30 de zile de la a doua concediere si deste evident ca mai beneficiati de indemnizatie de somaj pentru diferenta de perioada la care ati fi avut dreptuul conform vechimii dv.Daca va respinfe dosarul puteti contesta masura in instanta
da stiu ca in mod normal ar trebui sa beneficiez insa cei de la somaj mi-au zis ca sa modificat legea sau urmeaza sa se modifice.....si ca Intre 2 somaje trebuie sa fie neaparat 12 luni lucrate....stiti ceva de noua lege ?
1. V-au pacalit de la inceput pana la sfarsit.
2. Chiar daca ar fi in discutie o alta lege, pana la aparitia ei se aplica cea existenta (Legea 76/2002).
3. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti cele doua conditii legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
4. Nu exista o prevedere legala care sa spuna ca nu se mai primesc dosare la somaj cu data de 5 octombrie 2010 sau ca intre doua perioade de somaj sa fie 12 luni de cotizare.
5. Daca dosarul este complet nu au motive legale sa-l respinga.
6. Mergeti la Somaj, cereti decizia de intrare in somaj si carnetul de somer (vedeti sa fie cu data de 30.09.2010) si daca nu fac asa spuneti ca ii veti da in judecata.
7. AJOFM nu concepe ca mai exista si lume informata si care nu ia de bune toate ineptiile si tampeniile spuse de functionarii ei.
8. Sa ne tineti la curent cu cea ati rezolvat si daca aveti probleme va spunem ce sa faceti.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc mult pentru raspuns ...asta ma gandeam si eu ...ca profita de pe urma unor oameni mai putin informati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj bianchita bianchita Buna ziua Am fost angajata la o firma cu 1/2 norma pe post de contabil de la 01.08.2008 pana la 30.09.2010.Contractul mi s-a desfacut cu art.65 alin.1.La ... (vezi toată discuția)
Concediere kiro kiro As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari? (vezi toată discuția)
Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)