avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces?

Buna ziua,
Am tinut contabilitatea la 2 firme ale aceluiasi patron, la negru, fara act intre noi.Respectivul imi datoreaza si in prezent din 2008 o suma de bani.Bineinteles ca nu am reusit sa-i recuperez.I-am facut o reclamatie la politie (desi stiam ca nu tb sa ma adresez acolo) in speranta ca poate reusesc asa.
Persoana s-a angajat in scris la politie sa achite suma in maxim 45 de zile, lucru care nu s-a intamplat.
Am primit raspuns in scris de la Politie ca in cazul in care nu isi achita datoria in acest termen sa ma adresez instantei.
Intrebarea este: am sanse sa castig sau ma agit degeaba?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 18:48, 8 Octombrie 2010
daca probati cu martori, semnaturi pe documente, etc., ca ati avut raporturi de munca, nu cred ca va agitati degeaba:)
Daca depuneti o reclamatie la I.T.M., A.N.A.F., e sigur ca pe langa amenda, isi va obtine si dosar penal pentru evaziune fiscala.
infracţiuni la alte legi speciale evaziune fiscală - art.6 din Legea 241/2005
sigur aveti castig de cauza.
itm-ul sigur nu face nimic, ca am m vazut cazuri similare si la mica intelegere cu spaga s-a "rezolvat" problema angajatului.
iar la garda....am m facut eu reclamatie unuia care mi-a facut termopanele fara factura de nu aveam cum sa-l reclam la opc ca-mi sufla in casa...si?am primit raspuns ca il investigeaza si nimic altceva....ma intereseaza daca ii deschid proces ce ar tb sa aduc dovezi ....eu nu am contract de munca din moment ce totul a fost la negru si nici nu m-am inteles cu respectivul la un contract.
Mentionam ca daca o persoana a fost primita la munca fara incheierea unui contract de munca si, ca urmare a acestui fapt, evident, nu beneficiaza de drepturile specifice salariatilor, la care ar fi fost indreptatita (vechime in munca, stagii de cotizare etc.), se poate face dovada existentei raportului de munca prin mijloace de proba cum ar fi – inscrisuri (evidente contabile sau orice alte evidente in care sunt trecute drepturile banesti primite), inceputuri de probe scrise, martori, prezumtii.

www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Nu am contract de muncã Rulzz Rulzz Neaţa. Problema mea vine c-am aşa. În data de 23 februarie, am început să lucrez la un fast food, atunci cerându-mi să aduc copie de Bi, ... (vezi toată discuția)
Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac dodici dodici pe data de 04/05/09 mi-am pus demisia, mi-a fost inregistrata si am fost anuntata ca pana pe data 14/05/09 voi avea inventar. prin sondaj . ca sa nu am ... (vezi toată discuția)