am avut o audiere cu un procuror saptamana aceasta, la o citatie unde fusesem acuzat de detinere pentru consum propriu.
m-am intalnit cu dansul si dupa 10 minute m-a pus sa completez o declaratie si mi-a zis ca o sa primesc o amenda administrativa acasa.
ieri am primi o citatie eliberata in aceeasi zi, in care am avut audierea cu procurorul, unde sunt citat pt acelasi dosar pt finele luni. Diferenta e ca pe citatie nu mai scrie nr dosarului si D/P/2010 ( indicativul de dosar penal ) ci doar nr dosar XXXX.. D/2010, iar la cauza e trecut dosar penal.
De ce sunt chemat iarasi in calitate de invinuit daca procurorul a spus deja ca am amenda administrativa?
În momentul în care ați fost chemat pentru a da declarație în acel dosar bănuiesc că vi s-a spus în ce calitate sunteți citat, și fapta pentru care sunteți incriminat...?
Pe citație trebuie să SE FI SPECIFICAT.....O MAI AVEȚI?
Referitor la amenda administrativă, probabil că procurorul s-a referit la art. 91 C.pen ...
Referitor la faptul că sunteți citat din nou, este un lucru absolut normal ....pentru că finalizarea unui dosar de urmărire penală chiar dacă procurorul urmează să aplice o amendă administrativă are un curs prevăzut de codul de procedură penală și probabil că nu s-au finalizat cercetările, ultima fază ca să vă puteți orienta este faza prezentării materialului de urmărire penală când procurorul vă cheamă din nou pentru a vă arata cuprinsul dosarului și a vă lua o ultimă declarație în acest sens întrebându-vă dacă mai aveți alte probe ....
:)
Da, procurorul poate sa utilizeze cam orice mijloace verbale pentru a-si rezolva dosarul.
La urmatoarea audiere mergeti cu un avocat, deoarece s-ar putea ca el sa fi interpretat ca tigara era pentru vanzare din moment ce ati declarat ca nu fumati