avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... situatie ciudata la procuror DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

situatie ciudata la procuror DIICOT

am avut o audiere cu un procuror saptamana aceasta, la o citatie unde fusesem acuzat de detinere pentru consum propriu.

m-am intalnit cu dansul si dupa 10 minute m-a pus sa completez o declaratie si mi-a zis ca o sa primesc o amenda administrativa acasa.

ieri am primi o citatie eliberata in aceeasi zi, in care am avut audierea cu procurorul, unde sunt citat pt acelasi dosar pt finele luni. Diferenta e ca pe citatie nu mai scrie nr dosarului si D/P/2010 ( indicativul de dosar penal ) ci doar nr dosar XXXX.. D/2010, iar la cauza e trecut dosar penal.

De ce sunt chemat iarasi in calitate de invinuit daca procurorul a spus deja ca am amenda administrativa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
ContSters171795, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158031 , utilizator 17:27, 11 Octombrie 2010
În momentul în care ați fost chemat pentru a da declarație în acel dosar bănuiesc că vi s-a spus în ce calitate sunteți citat, și fapta pentru care sunteți incriminat...?
Pe citație trebuie să SE FI SPECIFICAT.....O MAI AVEȚI?
Referitor la amenda administrativă, probabil că procurorul s-a referit la art. 91 C.pen ...
Referitor la faptul că sunteți citat din nou, este un lucru absolut normal ....pentru că finalizarea unui dosar de urmărire penală chiar dacă procurorul urmează să aplice o amendă administrativă are un curs prevăzut de codul de procedură penală și probabil că nu s-au finalizat cercetările, ultima fază ca să vă puteți orienta este faza prezentării materialului de urmărire penală când procurorul vă cheamă din nou pentru a vă arata cuprinsul dosarului și a vă lua o ultimă declarație în acest sens întrebându-vă dacă mai aveți alte probe ....
:)
Da, procurorul poate sa utilizeze cam orice mijloace verbale pentru a-si rezolva dosarul.
La urmatoarea audiere mergeti cu un avocat, deoarece s-ar putea ca el sa fi interpretat ca tigara era pentru vanzare din moment ce ati declarat ca nu fumati
aham deci asta e procedura Doamna Cristina Oros ?

pe citatie scrie citez:" in calitate de invinuit , in cauza privind dosar penal.

Daca ma duc luni la procedura sa cer o devansare sau o amanare este posibil?

Eu deja mi-am dat acordul pt un proiect de munca si exact in ultima sapt sunt plecat

Va avea intelegere avocatul?

Pi Es Va multumesc inca odata doamna Oros ca m-ati lamurit ca de fapt e doar o procedura de inchidere :)
omucuciocanu, am recunoscut ca am fumat, a spus ca de aceea imi da doar amenda penala
Oricum nu te du fara un avocat caruia sa-i spui si partile "sensibile" ale dosarului

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc CIpriBu CIpriBu Buna ziua. Am o intrebare importanta. Sunt implicat intr-un caz in care sunt acuzat de trafix de droguri de risc(cannabis). Prietena mea a fost chemata ca ... (vezi toată discuția)
Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)