avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru crestere si ingrijire copil

Voi naste in mai 2007.

Am carte de munca deschisa din 2004, cu continuitate pana in septembrie 2007 inclusiv. Octombrie, noiembrie si decembrie nu am lucrat, reincepand activitatea la un alt angajator din ianuarie 2008.

Din cate am citit, stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil este de 12 luni. De asemenea, se pare ca si veniturile din "activitati independente" se calculeaza ca vechime in munca. As putea sa fac cumva sa declar venituri (teoretic obtinute la negru) pentru cele 3 luni de pauza astfel incat sa obtin acea indemnizatie?
Ce alta solutie am?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 4 Mai 2008
Andreea Lisievici a scris:

orca a scris:
Pentru ca asa cer normele de aplicare a OUG 148/ 2005, e vorba de situatiile asimilate stag de cotizare, dar oricum fara acel stadiu primariile nu iti accepta dosarul.

Pai asta e stupid! Se prea poate ca eu sa fi platit impozit dar fara stagiu CAS, pentru ca, de exemplu, profesia de avocat are sistem propriu de asigurari.

Dar stii ce e cel mai stupid ? Ca merg oamenii la primarie cu tot dosarul si se intorc daca angajatorul nu a scris pe cerere se aproba, daca a scris de acord il timite inapoi sa refaca hirtia, desi are comunicare de suspendare. Asta e practica.
orca a scris:
Dar stii ce e cel mai stupid ? Ca merg oamenii la primarie cu tot dosarul si se intorc daca angajatorul nu a scris pe cerere se aproba, daca a scris de acord il timite inapoi sa refaca hirtia, desi are comunicare de suspendare. Asta e practica.

X-(X-(

Asta e stupid? Stupid mi s-a parut ce mi s-a intamplat mie cand, inainte de expirarea termenului de 2 ani, cat puteam sta acasa, m-am dus la Primarie sa anunt ca am revenit la lucru si nu mai beneficiez de indemnizatia pentru ingrijirea copilului. ma gandeam ca daca nu anunt si imi vireaza banii pe card, voi fi nevoita ulterior sa-i restitui oricum si m-am gandit ca asa este mai corect.
In situatia mea cu cabinet avocatial, am fost nevoita sa-mi fac cerere, adresata cabinetului de avocat prin care sa solicit sa mi se aprobe reluarea activitatii. Tot eu a trebuit sa aprob acea cerere si apoi sa-mi eliberez o adeverinta din care sa rezulte ca mi-am reluat activitatea. A trebuit sa anexez iarasi copii dupa carnetul de sanatate, certif, de nastere, certificat de casatorie, buletinul meu si al sotului, declaratie pe proprie raspundere din partea sotului ca nu beneficiaza de indemnizatie pentru ingrijirea copilului, extras de cont bancar... si toate astea ca sa nu mai primesc niste bani. MI se parea ca e suficient sa anunt la Primarie ca mi-am reluat activitatea, eventual sa si dau o declaratie in sensul asta, pe care sa o semnez si GATA!
firma la care lucrez eu are dreptul de a nu-mi aproba,refuza cererea de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului? multumesc
Nu vad ce impediment ar avea angajatorul sa nu va semneze aceasta cerere. Nu cred ca este posibil asa ceva.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere nou-nascut ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, As vrea sa aflu ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie si care este perioada in care trebuie depus. Eu am nascut pe 1 ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in concediu pentru cresterea copilului? liviuroman liviuroman Sotia mea nu a lucrat nicaieri,iar eu indeplinesc conditiile legale pentru a intra in concediu pentru cresterea copilului.Imi puteti spune ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului pana la 2 ani marinamarilena marinamarilena poate beneficia o persoana fizica autorizata (avocat) de indemnizatia ptr, cresterea copilului pana la doi ani? stiti cumva ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)