avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLECARE DIN ROMANIA CU UN MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLECARE DIN ROMANIA CU UN MINOR

BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI VREAU SA STIU DACA POT PLECA CU EA FARA CA TATAL FETEI SA IMI SEMNEZE CEVA ACT....VA ROG AJUTATIMA.MULTUMESC FRUMOS....
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:54, 4 Noiembrie 2010
Da, nu mai aveti nevoie de consimtamintul expres al tatalui copilei. Hotararea trebuie sa aiba forma definitiva ( niste stampile ale judecatoriei si timbre judiciare) pentru a nu avea nici un fel de probleme.:)
mergeti la Tribunal si puneti pe sentinta stampila "DEfinitiv si irevocabil"si puteti pleca..:D
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
iulia53, utilizator
daca plecati in excursie nu aveti nevoie de nicio procura de la tatal copilului.
Buna ziua!
Este necesara procura din partea tatalui ptr a scoate copilul de 12 ani din tara?
Mentionez ca tatal se afla in Germania si noi vrem sa mergem la el ptr cateva saptamani.Nu suntem divortati .Pana acum baiatul a fost pe pasaportul meu (mama), dar fiind expirat trebuie sa-i fac separat pasaport.
Fiind acum in UE mai trebuie acceptul ambilor parinti ptr iesirea din tara ?
Daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede ca sa stiu daca trebuie sa-mi trimita procura ca sa ne incadram in timp.Multumesc!
buna ziua.pe sentinta mea scrie doar irevocabila oare de ce nu scrie si definitiva .dna avocata a mea a zis ca e definitiva si irevocabila....oare pot iesi din tara?multumesc

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)