Buna ziua,
Sunt asociat unic la o societate comerciala, cu activitatea suspendata de ceva timp! Ideea e ca eu imi plateam CAS lunar si de mai mult de un an nu l-am mai platit. Am primit o notificare in care penalizarile erau mai mari decat ce aveam eu de plata, lucru care sub nici o forma nu m-a determinat sa imi mai doresc sa platesc ceva.
Intrebare: este posibilsa retrag cartea de munca si sa o incheie dumnealor cu data ultimei plati facute de mine, adica sa renunt la vechimea ce coincide cu perioada de neplata? Eu oricum nu am cum sa platesc acea suma mirobolanta, statul nu are pe ce sa ma execute! Gandesc ca asigurarile acestea nu sunt obligatorii si ca le platesti ca sa ai mai tarziu o pensie. Eu nu vreau pensia aceea de exemplu, inteleg ca ei nu au prestat nimic pentru mine, eu nu sunt obligata sa platesc, decat daca doresc sa imi mearga vechimea! Saptamana viitoare vreau sa ajung la ei si va spun sincer ca mi-e groaza! Ce alternative am, in cazul in care propunerea mea de a renunta la vechime nu este agreata?
Multumesc
1. Pe contractul sau declaratia de asigurare scrie si modul in care aceasta inceteaza.
2. Trebuia sa procedati asa cum scrie acolo. Daca n-ati respectat ce ati semnat sunteti buna de plata.
3. Mergeti neaparat la Casa de Pensii si, in cel mai rau caz, picati la intelegere cum sa platiti datoria.
Multumesc, nu imi amintesc sa fi semnat vreun contract cu dumnealor... acum 5 ani cand am depus cartea de munca la ei, ceva, ceva am semnat eu acolo, probabil vreun contract cadru, am sa-l cer si am sa-l studiez ( asa e romanu`, citeste ce semneaza abia dupa.. :)! Sa inteleg ca ar trebui sa merg la ei, sa incetez colaborarea si pe suma datorata sa incerc o esalonare in rate? Perioada aceasta pe care o voi plati aproape dublu, va fi considerata vechime? Sau pot sa am surpriza sa imi spuna ca nici macar vechime nu va fi considerata?
1. Mergeti la Casa de Pensii sa vedeti despre ce este vorba. O copie de pe contract sau declaratie ar fi trebuit sa aveti si dvs.
2. Perioada pentru care veti plati, chiar si retroactiv, va fi perioada de cotizare la pensie.
3. Dar, cel mai bine, totul se va lamuri in discutia pe care o veti avea la Casa de Pensii.
multumesc inca o data, va tin la curent cu ce voi face! Sincera sa fiu, mi-e groaza sa ajung acolo :)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Carte de munca
mihaelllatya
Buna seara! Eu nu lucrez si as vrea sa am carte de munca si sa imi \"mearga\" si mie vechimea. Din cate am auzit pot plati la stat ceea ce plateste in mod ... (vezi toată discuția)