avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... consecintele inchiderii procedurii insolventei in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

consecintele inchiderii procedurii insolventei in recurs

Buna ziua,
as dori sa stiu ce se intimpla ulterior inchiderii procedurii in cadrul recursului ca urmare a platii creditorilor initiali (care au cerut si obtinut deschiderea procedurii) daca administratorul judiciar a notificat toti creditorii in vederea intocmirii tabelului preliminar al creantelor.
pot cere ceilalti creditori inscrisi la masa credala continuarea procedurii, desi nu au fost parti in dosarul de fond?
Cel mai recent răspuns: Liliana Jarda , Consilier juridic 23:24, 11 Octombrie 2010
teoria a statuat faptul ca identitatea partilor nu se poate schimba in apel sau recurs...in baza acestei teorii, raspunsul este clar. dar...
dar?
dar.... eu m-am confruntat cu urmatoarea problema..."x" societate comerciala solicita deschiderea procedurii, la Tribunal se admite cererea, debitoarea falita inainteaza un recurs motivat de nerespectarea anumitor proceduri in ceea ce priveste numirea administratorului si, pe linga parte, inainteaza recurs doi terti (n-au fost parte la fond) care, culmea justitiei, le e admis recursul si intoarsa hotarirea...
nu inteleg cine a formulat recursul ? si
de ce s-a inchis procedura fara ca toti creditorii sa fie achitati ?
pot cere ceilalti creditori inscrisi la masa credala continuarea procedurii, desi nu au fost parti in dosarul de fond?

procedura trebuie sa continue conform legii , nu trebuie sa ceara nimeni acest lucru !!
Buna ziua,
ma refeream la ipoteza in care sa zicem doi creditori obtin deschiderea procedurii generale a insolventei. Debitorul pina la judecarea recursului le achita acestora creantele. Problema este ca, datorita supraincarcarii instantelor, termenul de recurs e stabilit ulterior datei limita pina la care administratorul desemnat provizoriu intocmeste tabelul creantelor si notifica toti creditorii debitorului, inclusiv pe cei care nu au participat la judecata, deci absolut toti creditorii. Ce se va intimpla cu acesti creditori, notificati de deschiderea procedurii? Au posibilitatea sa ceara ei continuarea procedurii sau pot doar initia noi cereri de deschidere a insolventei? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide procedura insolventei in recurs? Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare. In situatia in care s-a deschis procedura insolventei la cererea unui creditor, iar societatea impotriva careia s-a deschis insolventa nu ... (vezi toată discuția)