avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... consecintele inchiderii procedurii insolventei in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

consecintele inchiderii procedurii insolventei in recurs

Buna ziua,
as dori sa stiu ce se intimpla ulterior inchiderii procedurii in cadrul recursului ca urmare a platii creditorilor initiali (care au cerut si obtinut deschiderea procedurii) daca administratorul judiciar a notificat toti creditorii in vederea intocmirii tabelului preliminar al creantelor.
pot cere ceilalti creditori inscrisi la masa credala continuarea procedurii, desi nu au fost parti in dosarul de fond?
Cel mai recent răspuns: Liliana Jarda , Consilier juridic 23:24, 11 Octombrie 2010
Stimata doamna,
va multumesc pentru raspunsul detaliat si pertinent.
am sa va raspund, desi intre timp, gratie si dvs, m-am edificat.
reprezint debitorul, impotriva caruia s-a admis cererea de deschidere a procedurii generale a insolventei formulata de doi creditori. desigur, interesul acestora este nu acela de a institui o procedura colectiva etc cf legii, ci de a-si recupera banii.(se pare ca aceasta este mai nou calea cea mai eficienta de a obtine achitarea debitelor restante, desi personal cred ca este un abuz de drept).
impotriva sentintei, prin care totodata ne-a fost respinsa si contestatia formulata cf. art 33 din lege, am declarat recurs si am solicitat si suspendarea provizorie a executarii sentintei, dat fiind ca deja administratorul si-a luat rolul foarte in serios si ne-a indisponibilizat deja conturile bancare astfel incit nu mai putem efectua nici o operatiune fara acordul, autorizarea lui. mai mult decit atit, pentru ca termenul limita de depunere a creantelor este 11 nov, este decis sa notifice toti creditorii nostri pt a depune declaratii de creanta si a intocmi tabelul preliminar. pt a preveni acest lucru si a avea "libertate" de miscare, avem nevoie de suspendarea executarii. ma intrebam insa daca ar exista o "portita" de a achita creantele acelor creditori pt a obtine admiterea recursului (dincolo de reiterarea motivelor de fond, care se pare n-au fost suficiente in prima instanta). am intrebat pt ca administratorul nu ne permite plata acestor creditori (am scris deja ca plata trebuie mai intii aprobata de el).
dupa cum scriam, intre timp insa m-am lamurit. vom insista pe suspendare si pe achitarea creditorilor initiali.
buna seara.
revin pt ca am observat o mica omisiune: intrebarea mea viza ipoteza in care nu ni s-ar admite cererea de suspendare si raminem in continuare pina la recurs supusi controlului administratorului judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide procedura insolventei in recurs? Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare. In situatia in care s-a deschis procedura insolventei la cererea unui creditor, iar societatea impotriva careia s-a deschis insolventa nu ... (vezi toată discuția)