avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cine beneficiaza de OUG 88/2010?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cine beneficiaza de OUG 88/2010?

Buna ziua!

Mai precis, cine beneficiaza de compensarea datoriilor? Doar cei care au de incasat TVA?
Daca o societate are de incasat bani de la primariile din judet, lucrari executate pe Ordonanta 7, cea cu dezvoltarea infrastructurii, lucrari receptionate din 2008 si neachitate nici pana in ziua de astazi. Sau lucrari de constructii receptionate care se plateau din bugetul local al primariilor, pentru dezvoltarea locala - scoli, gradinite, camine culturale, etc. Pana la urma, toate astea, se considera datorii ale statului, sau nu?

Prin compensare se sting creantele statului sau unitatilor administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat cu creantele debitorului reprezentand sume de rambursat, de restituit sau de plata de la buget, pana la concurenta celei mai mici sume, cand ambele parti dobandesc reciproc atat calitatea de creditor, cat si pe cea de debitor, cu conditia ca respectivele creante sa fie administrate de aceeasi autoritate publica.
(2) Creantele fiscale ale debitorului se compenseaza cu obligatii datorate aceluiasi buget, urmand ca din diferenta ramasa sa fie compensate obligatiile datorate altor bugete, in mod proportional, cu respectarea conditiilor prevazute la alin. (1).
Nu prea inteleg ce anume spun cele doua paragrafe ale ordonantei... Ca pana la urma nimeni nu beneficiaza de aceasta compensare, executarile silite se continua, chiar daca statul are de dat bani firmelor. Platim penalizari si noua nu o sa ne plateasca nimeni niciodata penalizari pentru banii restanti de ani de zile.
Sunt asa de suparata ca nu mai stiu cui sa ma adresez. Cei de la Finante stiu una si buna, se aplica de la 01 nov asa ca nu-si bat capul acum cu asta.

Alte discuții în legătură

Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)
Compensare impozit pe profit de recuperat cu tva de plata Mirela Cristea Mirela Cristea O societate are TVA de plata in luna aug. si impozit pe profit de recuperat din anul precedent. Se poate solicita compensarea? Dar cu alte impozite , de ex ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf VL999 VL999 Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control ... (vezi toată discuția)