avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general oug 88/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

oug 88/2010

Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea .
Cel mai recent răspuns: monica.iordache , utilizator 12:42, 26 Februarie 2011
reveniti va rog cu detalii ; nu se intelege care este speta
multumesc
Sunt societate comerciala care nu a incasat c/v executie lucrari de constructii la o institutie de invamanant de stat inca din 2008. Motivatia : lipsa bani la buget . Oug 88/2010 face referire la compensarea datoriilor catre bugetul consolidat in conditiile in care are si obligatii fata de un agent economic ( sume de rambursat , de restituit sau de plata. Pot solicita compensarea datoriilor invocad OUG 88/2010?
Tot privitor la OUG 88/2010 va cer si eu o lamurire, un sfat, o idee...
In anul 2010 o firma a avut numai pierdere, dar, potrivit legii ar fi trebuit sa plateasca pe primele trei trimestre un impozit minim undeva in jur de 3000 lei. Totodata, din anul anterior avea de recuperat un TVA de vreo 4000 lei.
Se poate face compensarea acestor sume?
Inca din Octombrie am intrebat si la Ministerul de Finante si nu am primit un raspuns. La administratia financiara mi s-a spus ca nu se poate compensa nici un leu din TVA fara control. Trebuie sa cer control pentru 4000 lei? Cerere de rambursare pentru suma asta stiu ca nu se face si, din pacate, firma nu mai are nici un venit cu care sa poata face plata impozitului la care se tot strang si dobanzi si penalitati....

Va multumesc
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi precizati daca se pot aplica reglementarile oug 88/01.11.2010 care se refera la posibilitatea compensarii reciproce a creantelor : ma refer la taxele locale datorate catre o primarie si creantele agentului economic fata de aceea primarie, provenite din executarea de lucrari.
Multumesc
Parerea mea este ca nu se compenseaza.

OUG 88/2010
1. Articolul 116 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 116 Compensarea
(1) Prin compensare se sting creantele statului sau unitatilor administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat cu creantele debitorului reprezentand sume de rambursat, de restituit sau de plata de la buget, pana la concurenta celei mai mici sume, cand ambele parti dobandesc reciproc atat calitatea de creditor, cat si pe cea de debitor, cu conditia ca respectivele creante sa fie administrate de aceeasi autoritate publica.

Alte discuții în legătură

Cine beneficiaza de oug 88/2010? ellinia ellinia Buna ziua! Mai precis, cine beneficiaza de compensarea datoriilor? Doar cei care au de incasat TVA? Daca o societate are de incasat bani de la primariile ... (vezi toată discuția)
Compensare impozit pe profit de recuperat cu tva de plata Mirela Cristea Mirela Cristea O societate are TVA de plata in luna aug. si impozit pe profit de recuperat din anul precedent. Se poate solicita compensarea? Dar cu alte impozite , de ex ... (vezi toată discuția)